Crnogorsko tužilaštvo imaće punu podršku EUROJUST-a

"Nastavak dosadašnje uspješne saradnje sa EUROJUST-om i drugim međunarodnim partnerima, uz preduzimanje neophodnih koraka na unutrašnjem planu doprinijeće da Državno tužilaštvo bude kredibilan partner kolegama iz Evropske Unije”, kazao je Marković

5291 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vrhovno državno tužilaštvo
Sa sastanka, Foto: Vrhovno državno tužilaštvo

U borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou državnotužilačka organizacija Crne Gore imaće punu podršku Evropske agencije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST).

To se između ostalog, navodi u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), u kojem su pojasnili da se VDT Milorad Marković sastao sa predsjednikom Eurojusta-a Ladislavom Hamranom u Hagu.

Prema njihovim riječima, tokom sastanka kom su prisustvovali zamjenica VDT-a i tužiteljka za vezu sa Eurojust-om Jelena Đaletić i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, Marković je upoznao Hamrana sa planiranom reformom državnotužilačke organizacije, čiji je cilj uspostavljanje efikasne institucije.

"Nastavak dosadašnje uspješne saradnje sa EUROJUST-om i drugim međunarodnim partnerima, uz preduzimanje neophodnih koraka na unutrašnjem planu doprinijeće da Državno tužilaštvo bude kredibilan partner kolegama iz Evropske Unije” poručio je Marković.

vdt
foto: Vrhovno državno tužilaštvo

"Ističući dosadašnju uspješnu saradnju sa tužiteljkom za vezu sa EUROJUST-om, Hamran je izrazio uvjerenje da će takav oblik saradnje biti nastavljen i u narednom periodu.Delegacija državnotužilačke organizacije, koju predvodi vrhovni državni tužilac, tokom službene posjete Hagu sastala se i sa sekretarom Evropske pravosudne mreže Hju Dokrijem.", zaključili su.

Bonus video: