MPNI i RTCG potpisali memorandum o saradnji: Zajednička aktivnost - priprema zanimljivog i edukativnog kviza

“Želimo da istaknemo da naša buduća saradnja neće biti samo formalni dokument. Ona predstavlja čvrsto obećanje da ćemo zajednički raditi na unapređenju kvaliteta emitovanja programa namijenjenih djeci i mladima”, rekla je ministarka Anđela Jakšić Stojanović

3104 pregleda 3 komentar(a)
Jakšić Stojanović i Raonić, Foto: MPNI
Jakšić Stojanović i Raonić, Foto: MPNI

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i direktor Radija i Televizije Crne Gore Boris Raonić potpisali su memorandum o saradnji koji, kako je saopšteno, predstavlja ključni korak ka unapređenju edukacije kroz medije.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija rekli su da potpisivanje memoranduma stvara temelje za inovativne projekte koji će povezati obrazovne resurse sa medijima pružajući svakom gledaocu, naročito mladom, pristup kvalitetnom sadržaju.

“Želimo da istaknemo da naša buduća saradnja neće biti samo formalni dokument. Ona predstavlja čvrsto obećanje da ćemo zajednički raditi na unapređenju kvaliteta emitovanja programa namijenjenih djeci i mladima”, rekla je Jakšić Stojanović.

Kako se dodaje, potpisnici su iskazali zadovoljstvo što mogu da najave i prvu zajedničku aktivnost - pripremu zanimljivog i edukativnog kviza.

“Kviz će biti u skladu sa najavljenim reformama obrazovanja, učenici će imati priliku da učestvuju u ovom projektu koji će se emitovati na televiziji od jeseni”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: