"Montenegro premier" dužan više od 34.000 eura: Petrović će struju platiti na rate

Kompanija “Montenegro premier” nije platila 10 računa za struju iz 2022. i 2023. godine, u rasponu od 686 do 5.048 eura

18977 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Petrović, Foto: Luka Zekovic
Petrović, Foto: Luka Zekovic

Kompanija “Montenegro premier” dužna je Elektroprivredi 34.646 eura za struju i to po osnovu 10 neplaćenih računa za 2022. i 2023. godinu, tvrde iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Iz tog državnog preduzeća redakciji su kazali da je firma, u vlasništvu porodice biznismena Danila Petrovića, izmirila dio duga “za formiranje otplate na rate”.

“Vijesti” su ranije pisale da je više državnih institucija, smještenih u hotelu “Best Western” u Podgorici, prošle sedmice ostalo bez struje, jer vlasnik objekta - kompanija “Montenegro premier” nije redovno izmirivala svoje račune, pa je Elektroprivredi Crne Gore dužna više desetina hiljada eura.

Iz EPCG su precizirali da “Montenegro premier” nezatvorenih računa ima iz 2022. i iz 2023. godine u rasponu od 685,31 do 5.048 eura.

Nakon upozorenja prije sedam dana, tvrde iz EPCG, kompanija je uplatila dio duga.

“Kad su dobili rješenje o izvršenju, javili su se i uplatili dio duga za formiranje otplate duga na rate, te samim tim neće ostati bez napajanja električnom energijom”, odgovorili su iz EPCG-a.

Kompanija “Montenegro premier” u neprekidnoj blokadi je od novembra 2019. godine, zbog duga prema državi i povjeriocima od 16,3 miliona eura. Samo za poreze i doprinose ta kampanija duguje 1,3 miliona eura.

To nije i jedina kompanija bliske porodici Danila Petrovića koja je u blokadi. Firme te porodice dužne su na desetine miliona eura državi i ostalim povjeriocima po raznim osnovama.

Račun firme “Cijevna Commerce” je u neprekidnoj blokadi od oktobra 2020. godine, a prema posljednjim podacima Centralne banke duguje 16,7 miliona eura. U neprekidnoj blokadi od aprila te godine je i račun “Cijevne komerc” na iznos od 24,5 miliona eura…

Danilo Petrović je poznat kao biznismen blizak bivšoj vlasti. Njegove kompanije su proteklih godina dobile značajne javne poslove, ali su često kršile ugovorene rokove i raskidali ugovore, iako nikada za to nijesu snosile sankcije.

Bonus video: