Vijesti dominantno prve

"Vijesti u pola 7" su najgledaniji tv format u zemlji, s prosječnim udjelom od skoro 50%, "Načisto" i "Reflektor" su najgledaniji talk show formati, dok se "Boje Jutra" s udjelom od preko 30% nalaze u vrhu gledanosti u jutarnjem slotu

20624 pregleda 330 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Portal Vijesti je, praktično od početka rada, daleko najčitaniji portal u Crnoj Gori, što potvrđuju i posljedne brojke o čitanosti.

U februaru je portal Vijesti posjetilo skoro 2 miliona korisnika, koji su preko pretraživača i aplikacije ostvarili gotovo 14 miliona posjeta!

Prema podacima similarweb, od decembra prošle godine do februara ove godine, Vijesti su prve sa preko 27 miliona posjeta, slijedi CdM sa 13,8 miliona, pa RTCG sa preko 5 miliona posjeta.

I na društvenim mrežama, Vijesti imaju najveću zajednicu. Skoro 200 hiljada ljudi nas prati na Facebook-u, blizu 50 hiljada na Instagramu i preko 86 hiljada na društvenoj mreži X, a isti broj prati Vijesti i na YouTube kanalu.

Televizija Vijesti počela je šestu uzastopnu godinu kao lider po gledanosti u Crnoj Gori,pokazuju podaci crnogorskog Telekoma i Ipsosa. Sa udjelom od skoro 18%, Televizija Vijesti zadržava status najgledanije tv stanice i osvaja gledaoce raznovrsnim formatima koji dominiraju u svojim kategorijama u 2024. godini.

"Vijesti u pola 7" su najgledaniji tv format u zemlji, s prosječnim udjelom od skoro 50%, "Načisto" i "Reflektor" su najgledaniji talk show formati, dok se "Boje Jutra" s udjelom od preko 30% nalaze u vrhu gledanosti u jutarnjem slotu.

Osim informativnog programa, gledaoci u Crnoj Gori često biraju TV Vijesti i kad su ostali formati u pitanju. Tako, serija "Jedina ljubav" zauzima poziciju najgledanijeg serijskog programa, dok je muzički šou "Nikad nije kasno" najgledaniji zabavni format u 2024. godini.

U deset najgledanijih emisija u februaru, osam je emitovano na TV Vijesti, čime ostaje neupitan izbor gledalaca , postavljajući standarde u crnogorskom medijskom prostoru.

"Nadamo se da će nova zakonska rješenja iz oblasti medija donijeti i obavezu nadležnih regulatora da kontrolišu podatke o gledanosti televizija i čitanosti portala kako se ne bi širile lažne vijesti i time dodatno urušavao medijski sektor". ocijenila je Marijana Bojanić, izvršna direktorica Vijesti.

Bonus video: