Tivatskom sportu 760.000 eura iz kase grada

Opštinari u Tivtu potpisali ugovore sa sportskim klubovima

1888 pregleda 2 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat

Predstavnici tivatskih sportskih klubova potpisali su juče sa predsjednikom Opštine Tivat, Željkom Komnenovićem, ugovore o sufinansiranju njihovih programa rada za 2024. godinu.

Na ovaj način, a na osnovu Odluke o sufinasiranju programa rada sportskih organizacija, Opština Tivat podržala je rad 38 sportskih klubova sa iznosom od ukupno 760.000 eura.

Budžetom Opštine Tivat, za podršku sportu ove godine opredjeljeno je 800.000 eura. Neraspodjeljenih 40.000 eura predstavlja kako je rečeno, „rezervu za sport“.

„Naša odluka da povećamo izdvajanja za sport pokazala se vrlo dobrom, imajući u vidu da je 2023. bila jedna od najuspješnijih u tivatskom sportu“, istakao je gradonačelnik Komnenović zahvaljujući predstavnicima sportskih klubova na izvanrednom radu i dobrim rezultatima.

„Opština Tivat je tokom prethodne godine u sport uložila više od 1,3 miliona eura, što kroz redovno finansiranje, što kroz infrastrukturne projekte i manifestacije“, rekao je Komnenović i najavio dalja ulaganja u sportske objekte: izgradnju multifunkcionalne balon sale kod Doma zdravlja, razvoj projekta sportskog kompleksa kod Aerodroma i nastavak uređenja preostalih dječjih igrališta i terena.

sa potpisivanja, potpisivanje ugovora, opština tivat, sportski klubovi
foto: Opština Tivat

"Uspješnost, rang takmičenja, dužina postojanja sportske organizacije, masovnost, tradicionalnost i društveno-kulturološki značaj, samo su neki od kriterijuma raspodjele sredstava“, naglasila je sekretarka za društvene djelatnosti, Olivera Mišković Vidojević.

"Jako nam je bitno da kroz rad vaših organizacije uvrstite što više djece kako bismo im omogućili kvalitetne sadržaje u slobodno vrijeme. Veoma važno je i uključivanje žena u sport, kako bismo radili na suzbijanju rodnih stereotipa u sportu“, poručila je Mišković Vidojević i pozvala sportske djelatnike da se uključe u izradu Lokalne strategije za sport kako bi ovaj dokument bio što kvalitetniji.

Shodno opštinskoj Odluci o finansiranju sporta, 60 odsto ukupnog iznosa usmjereno je na sportske klubove u vlasništvu Opštine, pa će tako FK "Arsenal" biti isplaćeno 375.000 eura, a KK „Teodo“ 105.000 eura.

Odlukom Komisije za raspodjelu sredstava, a po osnovu vrednovanja prijava koje su pristigle tokom trajanja javnog konkursa, sredstva su raspodijeljena na sljedeći način: RK „Partizan 1949“ 61.500 eura, Jedriličarski klub „Delfin“ 43.000 eura, ŽRK „Tivat“ 38.000 eura, KK „Probasket“ 17.500 eura, ŽKK „Sea stars“ 18.000 eura, Kik boks klub „Rebel“ 10.000 eura, Omladinski karate klub „Mawashi 2015“ 4.000 eura, Džudo klub „Tivat“ 6.000 eura, Džudo klub „Monte tatami“ 7.500 eura, Bućarski klub „Palma 1972“ 6.200 eura...

Bonus video: