Grad upozorio KK "Budućnost Bemax" da ne može zabranjivati novinarskim ekipama pristup u novi dio park šume "Tološi"

Rakčević je upozorio Vujičića da informiše zaposlene da nemaju zakonskog osnova da to čine, kako se slične situacije ne bi ponavljale u budućem periodu

25912 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Luka Rakčević obavijestio je Ženski košarkaški klub "Budućnost Bemax" da njihovi zaposleni ne mogu zabranjivati pristup televizijskim ekipama bilo kog medija na javne površine u novom dijelu park šume "Tološi".

Ekipa Boja jutra Televizije Vijesti spriječena je jutros da se uključi u program uživo u novom dijelu Tološke šume. Novinaru i snimatelju TV Vijesti to je onemogućio radnik obezbjeđenja koji je rekao da "samo novinari TV E to mogu učiniti". Taj dio parka uredila je kompanija "Bemax".

U dopisu koji je Rakčević dostavio predsjedniku KK "Budućnost Bemax" Zoranu Vujićiću piše da u cilju izbjegavanja sličnih situacija u budućem periodu, informiše zaposlene i eventualne podzakupce prostora i površina, da ne mogu i ne smiju zabranjivati pristup bilo kojoj televizijskoj ekipi, niti građanima, u skladu sa Zakonom i pozitivnim propisima.

Rakčević je upozorio Vujičića da informiše zaposlene da nemaju zakonskog osnova da to čine, kako se slične situacije ne bi ponavljale u budućem periodu.

"Zamjenik gradonačelnika u dopisu je naveo da KK "Budućnost Bemax" u periodu od 20 godina može određivati uslove korišćenja dva košarkaška terena i ugostiteljskog objekta, šta je nastalo investicionim aktivnostima njih kao privatnog partnera, ali da ni ti uslovi korišćenja ne mogu značiti zabranu, već samo određena ograničenja, isključivo u okviru tih navedenih objekata.

Bonus video: