“Čeličnim putem” do ljepota Pive

Riječ je o stazama po stijenama za sve koji žele da se oprobaju, a nemaju iskustvo

2081 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Plužine
Foto: Opština Plužine

Opštine Plužine i Tutin ove godine dobiće novi turistički proizvod, “čelični put”, odnosno Via ferrata, koji će biti instalirane na atraktivnim lokacijama.

Riječ je o stazama po stijenama koje su uređene gvozdenim pomagalima i predstavljaju pravu turističku atrakciju namijenjenu svima koji žele da se penju po stijenama, a nemaju alpinističko iskustvo. Via ferrata je, kako često govore, uvod u alpinizam, a te dvije opštine dobiće “čelični put” zahvaljujući projektu “Via Ferrata - penjanje radi otkrivanja ljepote Pive i Ibra”.

Projekat, čija realizacija je počela u novembru prošle godine i koji traje godinu, predstavljen je na konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsjednik Opštine Plužine Slobodan Delić, predsjednica Skupštine opštine Tutin Fazila Fezirović, i Dragiša Mijačić iz Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER).

“Delić se zahvalilo se na finansijskoj podršci Evropske unije i istakao da se raduje saradnji sa Opštinom Tutin na unapređenju turističkih potencijala dvije opštine, kao i da će se ova saradnja nastaviti i u drugim sektorima i pravcima razvoja. Fazila Fezirović se zahvalila na ukazanom povjerenju Opštini Plužine i istakla da se nada da će projekat ostvariti planirane rezultate, unaprijediti turističku infrastrukturu i doprinijeti bržem ekonomskom razvoju opština Tutin i Plužine, kroz kreiranje novih turističkih ponuda, posebno u aktivnom turizmu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 288.000 eura, od čega je doprinos EU skoro 244,8 hiljada.

Sv. M.

Bonus video: