Mještani Donje Lastve traže moratorijum na gradnju novih objekata dok se ne uradi kanalizacija

Istaknuti su i problemi koji se odnose na sanaciju oštećenih lokalnih saobraćajnica, te potrebu proširenja javne rasvjete, rekonstrukcije rive u Donjoj Lastvi sa popratnim kupalištem, kao i završetka radova na sportskim terenima i ljetnoj pozornici

2621 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Nedavno formirana nova Mjesna zajednica Donja Lastva u opštini Tivat, održala je sastanak Savjeta kako bi donijeli Poslovnik o radu, dogovorili prioritete i dinamiku rada, te odredili pristup rješavanju problema sa kojima se stanovnici ove mjesne zajednice već godinama susreću.

Iz Savjeta MZ Donja Lastva saopšteno je da je na sastanku kontstatovano da žitelje tog dijela Tivta najviše izgradnja kanalizacione infrastrukture, s obzirom da je Donja Lastva turističko mjesto a da ne posjeduje nikakvu infrastrukturu za pripisno odvođenje otpadnih voda.

"Od izbora Savjeta, pod konstantnim pritiskom građana, ovaj prioritet istaknut je kao gorući problem, gdje mještani više nisu spremni za bilo kakve izgovore, već u što skorijem roku očekuju realizaciju ovog projekta kako ne bi morali radikalizovati svoje djelovanje", saopšteno je iz Savjeta ove MZ.

Građani su tražili stavljanje moratorijuma na izgradnju svih objekata na teritoriji Donje Lastve do momenta uspostavljanja neophodne kanalizacione, vodovne, elektro i optičke infrastrukture (osim za izgradnju objekata od javnog interesa, rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju objekta kojima se rješava stambeno pitanje).

Pored ovih, istaknuti su problemi koji se odnose na sanaciju oštećenih lokalnih saobraćajnica, te potrebu proširenja javne rasvjete, rekonstrukcije rive u Donjoj Lastvi sa popratnim kupalištem, kao i završetka radova na sportskim terenima i ljetnoj pozornici.

Savjet će povodom svih navedenih problema koje su građani targetirali, organizovati sastanke i obilaske terena sa rukovodiocima opštinskih sekretarijata i predstavnicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, saopšteno je iz MZ Donja Lastva.

Bonus video: