Romski savjet: 12.000 eura iz budžetske rezerve Opštine Bar za otklanjanje posljedica požara pod Volujicom

"S obzirom da porodice nemaju riješen i regulisan pravni status u Crnoj Gori, iz tog razloga je predloženo da se pomenuta novčana sredstava uplate Romskom savjetu Crne Gore"

3045 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Romski savjet
Foto: Romski savjet

Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj uručio je novčana sredstva u visini od 12.000 eura za otklanjanje posljedica vanrednih okolnosti - požara montažnih objekata pod Volujicom, saopšteno je iz Romskog savjeta.

"Sredstava su opredijeljena iz stalne budžetske rezerve Opštine Bar za 2024. godinu i to kao pomoć porodicama. S obzirom da porodice nemaju riješen i regulisan pravni status u Crnoj Gori, iz tog razloga je predloženo da se pomenuta novčana sredstava uplate Romskom savjetu Crne Gore. Želimo da naglasimo da smo u kontinuiranoj komunikaciji sa članovima porodice stradalih u požaru pod Volujicom, koji su se samoinicijativno vratili u Bar, tu činjenicu mogu potvrditi i pomenuti članovi porodica", ističe se u saopštenju Romskog savjeta koje potpisuje Šaljaj.

U saopštenju se dodaje da Romski savjet pruža sve relevantne informacije koje ostvaruju u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Opštinom Bar i svim drugim relevantnim subjektima u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg rješavanja ovog problema.

"Svjesni da je problem stanovanja jedan od problema sa kojima se romska zajednica konstantno suočava, ali se nadamo i vjerujemo da će relevante institucije pokazati svu spremnost da svi zajednički djelujemo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: