Orjensku ulicu sređuju, poplave ne pominju

Mještani sa kojima su razgovarale “Vijesti” naglasili su da je problem “znatno veći u račvanjima te ulice koje se priključuju na glavni put”

8275 pregleda 6 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Stanovnici Orjenske ulice u podgoričkom naselju Zlatica tvrde da tokom kišnih perioda ne mogu da izađu iz svojih kuća jer im je voda “skoro do koljena”, a to što gradske ekipe sada rekonstruišu tu saobraćajnicu, ne znači da će taj višegodišnji problem biti riješen.

Glavni grad od 26. februara rekonstruiše tu ulicu, i to u dužini od 1,6 kilometara, a kako je ranije saopšteno iz podgoričkog preduzeća “Putevi” počeli su prošlog mjeseca, a iz podgoričkih Puteva su kazali da je njihova vrijednost oko 250.000 eura.

Mještani sa kojima su razgovarale “Vijesti” naglasili su da je problem “znatno veći u račvanjima te ulice koje se priključuju na glavni put”.

“Duž glavne ulice nema čestih poplava. Ovaj put je nekad bio problematičan, ali sad je, manje više, sve u redu. Međutim, sporedne ulice, koje se priključuju na glavnu su problematične. Onamo gdje se sanira, ostaju rupe i taj dio je neprohodan”, objasnio je jedan od mještana Zlatice.

Dodaju i da su im zaposleni u gradskim službama objasnili da nijesu tu da bi riješili pitanje ogromne vode koja se sliva niz ulicu s prvim kapima kišom.

Gradske službe, pak, poručuju da znaju za problem i da rade na njegovom rješavanju.

“Gradsko preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ upoznato je sa navedenim problemom u Orjenskoj ulici i ekipe ovog privrednog društva su na terenu kako bi izvršile procjenu stanja. Dakle, potrebno je sagledati sve mogućnosti povodom otklanjanja ovog problema, na čemu svakako radimo, tako da će problem atmosferskih voda biti riješen”, kazali su “Vijestima” iz Glavnog grada.

O sanaciji Orjenske ulice govori se još od 2018. godine. Tada su Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA kazali da će realizovati mnogobrojne projekte iz oblasti saobraćaja i infrastrukture, a da će jedan od projekata biti i sanacija Orjenske ulice.

Kazali su da će, nakon sanacije, saobraćajnica imati dvije kolovozne trake i trotoar sa obje strane. Oni su tada obećali da će obnoviti drvored, postaviti novu rasvjetu i autobuska stajališta na, kako su kazali, adekvatnim mjestima.

“Predviđeni radovi su rezanje, raskopavanje, mašinsko struganje kolovoza, izrada izravnavajućeg sloja, ugradnja asfaltne mase, ugradnja šahti atmosferske i fekalne kanalizacione mreže, izdizanje PTT šahti na projektovanu kotu, kao i obilježavanje horizontalne signalizacije”, saopštili su tada iz Puteva.

Ni. S.

Bonus video: