Pljevlja: Učenici OŠ "Mihailo Žugić" i "Salko Aljković" odigrali šahovske simultanke sa Nikačem i Miljanićem

U školi u Odžaku simultanku je igralo devet najboljih učenika sa prethodno odigranog školskog prvenstva. Druga simultanka se igrala u OŠ „Salko Aljković“ sa 14 učesnika. Remi sa intermajstorima su igrali Nikolija Ćorsović, Cvijović Mina i Vraneš Uroš

2501 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U sklopu akcije Šahovskog saveza Crne Gore pod nazivom Šah u školi, a u saradnji sa pljevaljskim Šahovskim klubom "Osnovnih i srednjih škola", održane su simultanke učenika Osnovne škole "Mihailo Žugić" iz Odžaka i gradske Osnovne škole "Salko Aljković", sa Predragom Nikačem i Borom Miljanićem - sekretarom Šahovskog saveza Crne Gore.

Predrag Nikač je bivši prvak i aktuelni viceprvak svijeta u konkurenciji igrača sa oštećenim vidom (slijepi i slabovidi šahisti), internacionalni majstor i četvorostruki prvak Crne Gore.

U školi u Odžaku simultanku je igralo devet najboljih učenika sa prethodno odigranog školskog prvenstva. Druga simultanka se igrala u OŠ „Salko Aljković“ sa 14 učesnika. Remi sa intermajstorima su igrali Nikolija Ćorsović, Cvijović Mina i Vraneš Uroš.

Održan je sastanak sa sekretarkom za sport i mlade Milicom Sekulić na kojem je postignut dogovor za podršku lokalne uprave akciji Šah u školi.

U okviru Akcije Šah u škole, ŠSCG i Crnogorskog školskog sportskog saveza, uz podršku Sekretarijata za sport i mlade Opštine Pljevlja i ŠK "Osnovnih i srednjih škola", prethodnih dana održana su prvenstva u šahu OŠ „Ristan Pavlović“, OŠ „Salko Aljković“, OŠ „Dušan Ivović“ i OŠ „Mihailo Žugić“.

Nagrade za troje prvoplasiranih u obje konkurencije, kao i najbolje plasiranoj nenagrađenoj djevojčici, u vidu šahovskih knjiga, obezbijedio je ŠSCG, a uručili rukovodioci šahovskih sekcija škole.

Po troje prvoplasiranih iz obje grupe učenika, predstavljaće školu na Opštinskom školskom prvenstvu Pljevalja u šahu.

Bonus video: