MPNI: Počinje instalacija ručunarske opreme škola u Pljevljima

Iz MPNI su kazali da će računarska učionica u Osnovnoj školi (OŠ) „Boško Buha“ biti opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, a kabineti sa 12 računara, 12 televizora i tri laptopa

1386 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

IT timovi Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) počeli su sa instaliranjem računarske opreme u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Pljevljima, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz MPNI su kazali da će računarska učionica u Osnovnoj školi (OŠ) „Boško Buha“ biti opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, a kabineti sa 12 računara, 12 televizora i tri laptopa.

„Područna jedinica u selu Komini dobiće dva računara i dva televizora od 55 inča, dok će područna jedinica u Ilinom Brdu dobiti laptop i projektor“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će u kabinetima OŠ „Mihailo Žugić“ biti instalirano pet računara, pet televizora od 55 inča i laptop, dok će računarska učionica biti opremljena sa tri računara, televizorom 55 inča i multifunkcionalnim štampačem.

Područna jedinica u Borovici dobiće dva laptopa i dva projektora.

Iz MPNI su kazali da su računarskoj učinici OŠ „Bratsktvo-jedinstvo“ namijenjeni laptop, projektor i multifunkcionalni štampač, a za kabinete su predviđena četiri laptopa i tri projektora.

Kako su rekli, područna jedinica Brdo dobija laptop i projektor.

„U kabinetima OŠ 'Dušan Ivović' biće raspoređena četiri laptopa i tri projektora dok će se u računarskoj učionici naći dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač. Područne jedinice u Pandurici, Glibaćima i Đurđevića Tari, dobiće po laptop i projektor“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su za računarsku učionicu OŠ „Jakub Kubur“ namijenjena su dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, dok će u kabinetima biti pet laptopova i četiri projektora.

Područna jedinica te škole Strahov Do dobiće laptop i projektor.

„IT timovi će računarsku učionicu JU OŠ „Kruševo“ opremiti sa laptopom, projektorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri laptopa i tri projektora. Područna jedinica Kakmuži, dobiće laptop i projektor“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, u OŠ „Mataruge“ u računarskoj učionici će instalirati dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima će biti četiri laptopa i tri projektora.

„Područne jedinice Kozica i Obarde dobiće po laptop i projektor“, kaže se u saopštenju.

Iz MPNI su kazali da će kabinete OŠ „Mile Peruničić“ opremiti sa pet laptopova i četiri projektora, a računarsku učionicu laptopom, projektorom i multifunkcionalnim štampačem.

„Područne jedinice u Mijakovićima i selu Podborova, dobiće po laptop i projektor“, rekli su iz MPNI.

Bonus video: