Odgovor direktoru RTV Podgorica Vladimiru Otaševiću: Manje prijetite, više radite

Nije sistematizacija radnih mjesta u Gradskoj uslov za IBAR, da ste je morali završiti tako brzo. Jer što je brzo, to je, kao što vidite, kuso.

22936 pregleda 7 komentar(a)
Ako se čita samo portal Gradske, rasprave o sistematizaciji nije bilo (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ako se čita samo portal Gradske, rasprave o sistematizaciji nije bilo (ilustracija), Foto: Shutterstock

Gospodine Otaševiću,

Bez namjere da Vas učim kako da radite svoj posao, želim samo da Vas podsjetim na to da ste sada javni funkcioner. To sigurno ne znači samo da ste sada u poziciji da prijetite medijima tužbom i sudom kad god Vam nije po volji ono što je objavljeno. Šta znači biti funkcioner? Znači, pored ostalih odgovornosti, da novcem građana treba da raspolažete domaćinski i razumno, a da oni koji Vas finansiraju za svoje pare dobiju najbolju moguću uslugu.

Takođe, Vaš rad mora biti predmet preispitivanja, pa i da je najbolji. Nijeste li se kao novinar za to borili?

Za očekivati je bilo da ćete baš Vi staviti tačku na razna ponašanja u RTV Podgorica, ne da ćete nastaviti po istom tragu. Pa i to da, ako već postoji potreba za “stilistom”, onda to bude neko ko se za taj posao školovao, a da aktuelnom izvršiocu nađete mjesto u struci. Možda baš kao Vašeg savjetnika, stručna sprema stiliste odgovara toj poziciji.

Nije sistematizacija radnih mjesta u Gradskoj uslov za IBAR, da ste je morali završiti tako brzo. Jer što je brzo, to je, kao što vidite, kuso.

Zanimljivo je i to što Vam je najavljeno da će, nakon što ga unaprijedite, dokument biti usvojen. Nadam se da ćete ga dobro unaprijediti, jer dok god makar jedan član Savjeta ima primjedbu, to znači da posao nijeste završili kako treba. Savjetnik i stilista, samo su neke od primjedbi, zar ne? U krajnjem, sve izvršioce iz sistematizacije plaćaju građani, tako da vjerujem da ćete se lično založiti da to bude kvalitetan kadar, najbolji na konkursima. U suprotnom ćete se uzalud pred građanima pravdati načinom na koji su to radili Vaši prethodnici.

Na kraju, ali ne i manje bitno, zanimljivo je da ste uporni u odbrani “druge strane”. Čitajući izvještaj o dešavanjima na sjednici na portalu Gradske RTV (jer ostale medije niko nije obavijestio o datumu i satnici javne sjednice), stiče se utisak da su članovi Savjeta samo slušali dio menadžmenta koji je došao da predstavi spisak želja, da niti jedno od njih nije imalo niti jednu primjedbu. Predstavnici sindikata, ako se pita izvještaj sa portala Gradske, nijesu ni dolazili. Primjedbi na sistematizaciju nije bilo.

Ne zamjerite što građane možda ipak zanima kako se troše dva miliona njihovih eura, sad kad smo ustanovili da to na portalu Gradske neće pročitati, ali ni čuti u nekoj od informativnih emisija. Zato dokumenti u koje su “Vijesti” imale uvid i koje smo citirali dovoljno govore.

I ne brinite, kad bude razloga za to, sigurno ćemo pozvati drugu stranu - Vas. Kako je krenulo, imaćemo razloga.

Tina Popović, novinarka i urednica

Bonus video: