Uručene zahvalnice učesnicima u gašenju požara na Luštici

“Mislim da smo svi zajedno bili na vrhunskom nivou, pokazali se kao profesionalci u svom poslu i posao završili onako kako je trebalo da se završi. Pripadnici Službi zaštite, dobrovoljačka društva i pojedinci, kolege iz susjednih gradova i privrednici, pokazali ste se u momentu kada je humanost bila potrebna”, kazao je Katić
81 pregleda 0 komentar(a)
zahvalnice požar, Foto: Opština Herceg Novi
zahvalnice požar, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 04.08.2017. 12:45h

Pripadnicima Službi zaštite, dobrovoljnih vatrogasnih društva, privrednicima, kolektivima i građanima, koji su pomogli u gašenju požara na poluostrvu Luštica i evakuaciji stanovništva, predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i Miloš Konjević uručili su sinoć plakete i zahvalnice.

“Mislim da smo svi zajedno bili na vrhunskom nivou, pokazali se kao profesionalci u svom poslu i posao završili onako kako je trebalo da se završi. Pripadnici Službi zaštite, dobrovoljačka društva i pojedinci, kolege iz susjednih gradova i privrednici, pokazali ste se u momentu kada je humanost bila potrebna”, kazao je Katić.

Plakete za izuzetan trud i zalaganje tokom gašenja požara koji je zahvatio teritoriju opštine Herceg Novi Katić je uručio Službama zaštite Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Pljevlja, Lastva-Trebinje, Konavle, aerodrom Tivat, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Krtoli, Perast i Bijela, kao i Vojsci Crne Gore i Direktoratu za vanredne situacije. Zahvalnice je dobilo 39 kolektiva 50 dobrovoljaca.

Kanađanka Dženifer Bendajan koja živi u Herceg Novom, osim što je kao dobrovoljka učestvovala u gašenju požara, Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi donirala je opremu u vrijednosti od 2000 eura.

“Imamo zaista lijep grad i humane građane i moramo podržavati jedni druge," poručila je Bendajan.

Opština Herceg Novi će svim vatrogascima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi isplatiti prekovremeni rad, uz dodatnih 200 eura za nesebičan rad. Svim privatnicima koji su pomogli u gašenju požara na Luštici, Opština Herceg Novi će nadokanditi štetu ukoliko su je pretrpjeli, poručeno je iz lokalne uprave.

Bonus video: