SNP: Smjena Marinovića je atak na cijelu partiju

Iz SNP-a tvrde da je direktor "Montefarma" smijenjen, "Vijestima" nezvanično saopšteno da mu je upućen izvještaj o obavljenoj kontroli rada ustanove na izjašnjenje

17052 pregleda 50 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Predsjedništvo Socijalističke narodne partije (SNP) danas je saopštilo da je smijenjen direktor Montefarma Goran Marinović i da od ministra zdravlja Vojislava Šimuna traže da preispita tu odluku.

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da Šimun nije smijenio Marinovića, već mu je uputio na izjašnjenje izvještaj o kontroli koju je sačinila komisija Ministarstva zdravlja.

Iz SNP-a, međutim, tvrde drugačije i kažu da je u pitanju atak na tu političku partiju.

"Predsjedništvo SNP-a CG zahtijeva od gospodina Šimuna, ministra zdravlja, da preispita odluku o smjeni direktora "Montefarma", za kojeg odgovorno tvrdimo da je svojim dolaskom zaustavio veliki broj nezakonitih radnji i značajno povećao profit te državne firme, o čemu postoje nepobitni dokazi", saopšteno je.

Kažu da nijesu bili saglasni ni sa smjenom direktorice Kliničkog centra Crne Gore Ljiljane Radulović i medicinskog direktora te ustanove Zorana Terzića.

"Imamo opravdanu bojazan da određeni funkcioneri iz PES-a pokušavaju da 'na mala vrata' vrate kadrove DPS-a koje smo poslije mnogo godina uspješno razvlastili. Ovi naši zahtjevi da se ne smjenjuju pomenuti ljudi nisu uvaženi, stoga još jednom apelujemo na ministra da preispita svoje odluke, u suprotnom mi ćemo biti prinuđeni da otvorimo pitanje njegove pozicije kao ministra zdravlja u rekonstrukciji Vlade koja slijedi, sa ostalim kolegama i partnerima u Vladi Crne Gore", navodi se u saopštenju SNP-a.

Istakli su da kao "ozbiljan i kredibilan koalicioni partner neće dozvoliti radnje i poteze koji imaju za namjeru da naštete crnogorskoj javnosti i građanima kroz izbor neadekvatnih kadrova na najodgovornijim pozicijama".

"Smatramo da ovo nije samo atak na gorepomenute ljude, već i na Socijalističku narodnu partiju u cjelini, koja je dala veoma značajan doprinos demokratskim promjenama u Crnoj Gori", naglasili su iz SNP.

Šimun je ranije saopštio će da radne grupe tog resora detaljno analizirati rad svake zdravstvene ustanove i direktora, te da će odluke o eventualnim smjenama biti donesene na osnovu činjeničnog, utvrđenog stanja.

Bonus video: