Počela rekonstrukcija višenamjenskog doma u Gornjoj Gorici

Iz PG biroa je saopšteno da će nakon rekosntrukcije i adaptacije doma, mještani dobiti ambulantu, apoteku, prostorije za mjesnu zajednicu u kojoj će biti smješteni klub penzionera, kancelarija za mlade, sala za sastanke i bife
0 komentar(a)
Gornja Gorica, Foto: PG Biro
Gornja Gorica, Foto: PG Biro
Ažurirano: 04.08.2017. 11:47h

Rekonstrukcijom višenamjenskog doma u Gornjoj Gorici, koja je počela danas, mještani ovog dijela Podgorice dobiće nove sadržaje.

Iz PG biroa je saopšteno da će nakon rekosntrukcije i adaptacije doma, mještani dobiti ambulantu, apoteku, prostorije za mjesnu zajednicu u kojoj će biti smješteni klub penzionera, kancelarija za mlade, sala za sastanke i bife.

Postojeći dom, koji je bruto površine 273,66 metara kvadratnih će se nakon rekonstrukcije proširiti na 428 kvadrata.

Dom, koji je smješten između Vojvođanske i Ulice Miloja Pavlovića će, kako je saopšteno iz PG biroa, biti dograđen sa sjeverne strane sa 154.34 kvadrata.

“Spratna visina prizemlja je četiri metra. Glavni ulazi su planirani sa južne strane objekta”, saopšteno je iz PG biroa. Koncepcija rekonstrukcije objekta i novoplaniranog stanja predviđa tri odvojene cjeline koje imaju zasebne ulaze na prizemlju- ambulanta sa apotekom (114,91), Mjesna zajednica sa poštom (128,15 ) i bife (44,88 metara kvadratnih)”, saopšteno je iz gradske uprave.

Dom je izgrađen na dijelu urbanističke parcele UP D/201_ZONA D u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana ”Gornja Gorica 1”- izmjene i dopune.

Vrijednost radova koje finansira Glavni grad je 260.000 eura.

Bonus video: