Podgorički gimnazijalci posjetili Centralnu banku Crne Gore

Događaj je obilježila intenzivna diskusija i veliki broj pitanja upućenih guvernerki Radović i njenim saradnicima, saopšteno je iz ove institucije.

2127 pregleda 0 komentar(a)
Guvernerka Radović sa gimnazijalcima, Foto: Centralna banka Crne Gore
Guvernerka Radović sa gimnazijalcima, Foto: Centralna banka Crne Gore

Učenici podgoričke gimnazije "Slobodan Škerović" posjetili su danas Centralnu banku Crne Gore i razgovarali sa guvernerkom dr Irenom Radović u sklopu Svjetske nedjelje novca.

Guvernerka je đake upoznala sa nadležnostima ove institucije, a razgovarali su i o važnosti bankarskog sektora, zelenoj tranziciji, novim trendovima u oblasti finansijske tehnologije, kao i o brojnim drugim ekonomskim temama. Događaj je obilježila intenzivna diskusija i veliki broj pitanja upućenih guvernerki Radović i njenim saradnicima, saopšteno je iz CBCG.

„Kao budući akteri ekonomskog i društvenog života u Crnoj Gori, podstičemo vas da stalno proširujete svoja znanja, koristeći moderne tehnologije koje su vam na raspolaganju“, istakla je guvernerka Radović, posebno naglasivši potrebu usvajanja finansijskih znanja i odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama.

Irena Radović
Irena Radovićfoto: Centralna banka Crne Gore

Gimnazijalci su poručili da su veoma zadovoljni razgovorom sa guvernerkom i njenim timom, te da im je posjeta CBCG bila izuzetno zanimljiva i poučna, saopšteno je iz ove institucije.

Kao društveno odgovorna institucija, Centralna banka zalaže se za unapređenje finansijske pismenosti među mladima i redovno osmišljava i realizuje brojne edukativne aktivnosti, poput današnje.

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima i ove godine se odvija pod sloganom "Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost!".

Bonus video: