Glavni grad podnio prijavu protiv zaposlene u ustanovi "Kakaricka gora" zbog ometanja izlaganja Maškovića

"Smatramo da je Turković Đurđina, predstavljajući se kao učesnica sastanka, neovlašćeno ušla u službene prostorije i onemogućila službeno lice u obavljanju dužnosti", navodi se u prijavi, u koju su "Vijesti" imale uvid

26743 pregleda 37 reakcija 30 komentar(a)
Mašković i Turković, Foto: Screenshot
Mašković i Turković, Foto: Screenshot

Glavni grad podnio je Upravi policije prijavu protiv zaposlene u ustanovi za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoativnih supstanci "Kakaricka gora" Đurđine Turrković, u kojoj tvrde da je onemogućila izlaganje odbornika SD-LP Miloša Maškovića, ali i odbila da se legitimiše, saznaju "Vijesti".

"Imenovana je onemogućila gospodina Maškovića da održi konferenciju na planiranom mjestu i u planirano vrijeme, zbog čega je on napustio pres salu, a ona se obratila novinarima po nekoj svojoj temi. Smatramo da je Turković Đurđina, predstavljajući se kao učesnica sastanka, neovlašćeno ušla u službene prostorije i onemogućila službeno lice u obavljanju dužnosti", navodi se u prijavi, u koju su "Vijesti" imale uvid.

Stoji i da je "prilikom izlaska iz Skupštine Glavnog grada Đurđina Turković odbila da na uvid da ličnu kartu, saopštivši prezime, ime i broj telefona uz riječi da je to dovoljno i da je svakom ko je bude trebao dostupna".

Inicident se desio danas tokom najavljenog presa Maškovića, na kojem je govorio o navodnim zloupotrebama u "Kakarickoj Gori".

Mašković je nedugo nakon upada Turković napustio pres salu, a kasnije kazao novinarima da mu se "do sada u karijeri ovakvi prvorazredni skandali nijesu dešavali".

"Onemogućila mi je da radim samo zato što im se ne sviđa ono što je moj rad vezan za tu javnu ustanovu... Još uvijek sam u blagoj nevjerici. Niko mi, do sada, nije uzurpirao prostor. Niko mi nije govorio da sam lažov, provokator i šta sve ne, a uprkos tim tvrdnjama postoji ono što su nalazi institucija. Prvorazredni skandal se desio u Skupštini Glavnog grada", rekao je Mašković.

Bonus video: