Rudnik uglja donirao Opštoj bolnici u Pljevljima novac za nabavku novog sanitetskog vozila

"Ova donacija je od nemjerljivog značaja za našu Ustanovu, obzirom na svakodnevne potrebe prevoza pacijenata", kazao je dr Grbović

2172 pregleda 0 komentar(a)
Opšta bolnica u Pljevljima (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Opšta bolnica u Pljevljima (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Rudnik uglja u Pljevljima donirao je 50.000 eura Opštoj bolnici Pljevlja za nabavku novog sanitetskog vozila. Odluku o donaciji direktoru Opšte bolnice Pljevlja dr Saši Grboviću uručio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Miloš Ostojić.

„Ova donacija je od nemjerljivog značaja za našu Ustanovu, obzirom na svakodnevne potrebe prevoza pacijenata u druge ustanove na dalje liječenje i dijagnostiku. Stoga je neophodno obnavljanje i osavremenjivanje voznog parka koji je važan segment i tehnička potpora pružanju usluga pacijentima. Rudnik uglja kontinuirano nastoji da pomaže Opštu bolnicu Pljevlja kroz vrijedne donacije kojima se značajno unapređuje proces rada i funkcionisanja naše ustanove. Ističemo da je i u prošloj godini nabavljeno jedno sanitetsko vozilo zahvaljujući donaciji ove kompanije. Takođe, prije dvije godine, značajnim učešćem u obezbjeđivanju sredstava za nabavku novog skenera Rudnik uglja je pomogao u rješavanju problema dijagnostike sa kojim smo bili suočeni“, kazao je dr Grbović.

Opšta bolnica dodijelila je zahvalnicu Rudniku uglja za dugotrajnu pomoć i podršku.

„Imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju, razumijevanje, pruženu pomoć i doprinos u razvoju zdravstvene usluge Opšta bolnica Pljevlja duguje veliku zahvalnost ovom privrednom subjektu i cijeni društvenu odgovornost i spremnost Rudnika uglja da uvijek izađe u susret potrebama i rješavanju problema Opšte bolnice Pljevlja. Kroz ovakvu saradnju privrednog sektora i zdravstvenog sistema osnažuje se cjelokupna zajednica, doprinosi razvoju društva i razvija međusobno povjerenje i podrška svih činilaca društvenog života“, istakao je Grbović.

Bonus video: