Kosanica početak proljeća dočekala na teperaturi od -10

Pljevaljsko selo Kosanica, smješteno pored puta Pljevlja - Đurđevića Tara, zvanično je najhladnije mjesto u Crnoj Gori.

1874 pregleda 1 komentar(a)
Kosanica (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Kosanica (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Iako je kalendarski proljeće juče zvanično stiglo, to se ne može reći i za pljevaljsko selo Kosanica, u kojem su jutros u šest sati instrumenti Hidrometeorološkog zavoda izmjerili -10,51 stepeni Celzijusa.

Temperatura ispod nule u Kosanici, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1320 metara konstantno je bila u minusu sinoć od 18 sati do 7.50 jutros.

Najviša dnevna temepratura u ovom pljevaljskom selu izmjerena je 13, 23 stepeni, danas u 14 sati, a temperaturna razlika između najniže i najviše izmjerene temeprature iznosila je 23,74 stepena Celzijusa.

Hladno je jutros bilo i u Pljevljima, gdje je u 6.10 izmjereno -4.02 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temeparatura u najsjevernijem crnogorskom gradu izmjerena je danas u 13,30 časova 16, 82 stepena Celzijusa.

Pljevaljsko selo Kosanica, smješteno pored puta Pljevlja - Đurđevića Tara, zvanično je najhladnije mjesto u Crnoj Gori. Instrumenti Hidrometeorološkog zavoda najnižu temepraturu u ovom selu izmjerili su 25 januara 2022, rekordnih -33,2 stepena.

Bonus video: