Bratime se Pljevlja i Užice

Planirana i realizacija brojnih zajedničkih projekata dva grada

2591 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Vraneš, Foto: Luka Zekovic
Vraneš, Foto: Luka Zekovic

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš potpisaće Povelju o bratimljenju i uspostavljanju trajne saradnje sa srbijanskim gradom Užice.

U pismu koje je Vraneš uputio gradonačelnici Užica Jeleni Raković Radivojević, navodi se da su “sjever Crne Gore i Zlatiborski region vjekovima su dijelili sličnu sudbinu, pa su bez obzira na svoje ogromne prirodne i lljudske resurse zaostajali u razvoju”.

“Vrijeme je da tu, moglo bi se reći istorijsku nepravdu, prevaziđemo, svak na svoj način, a mnogo lakše zajedno, razvijajući međusobnu saradnju na svim poljima od sporta, kulture, trgovine do proizvodnje i saradnje naših najvećih privrednih subjekata. Imajući u vidu privredne mogućnosti i prirodne i lljudske potencijale, malo je gradova koji uz obostranu dobru volju mogu veoma brzo da realizuju značajne benefite od privredne saradnje, kao i saradnje na poljima sporta, kuture, umjetnosti i uopšte društvene nadgradnje. Gospođo gradonačalnice, uzimam sebi za slobodu da vam pridložim da naša dva grada preduzmu aktivnosti u cilju bratimljenja, a na nama je da, kao čelnih ljudi naših zajednica pokrenemo tu inicijativu realizacijom ideje bratimljena Užica i Pljevalja i njenim usvajanjem od strane nadležnih organa naših gradova, stekli bi se uslovi za pokretanje brojnih zajedničkih projekata iz svih oblasti društvenog i privrednog života,a građani naša dva grada potvrdili bi i zvanično prijateljstvo i bratstvo, koje traje još iz vremena Nemanjića, Lazarevića, Altomanovića i Vojinovića”, naveo je Vraneš u dopisu upućenom gradonačenici Užica.

Skupština grada Užica na sjednici održanoj 29. februara prihvatila je predlog i donijela odluku o uspostavljanju saradnje između grada Užica i Opštine Pljevlja.

Bonus video: