"Ekonomski fakultet otvara vrata za oko 370 budućih studenata"

"Snažno orijentisan prema potrebama tržišta rada, fakultet pruža priliku za izgradnju karijere u Crnoj Gori ili na internacionalnom tržištu", navodi se u saopštenju

3805 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ekonomski fakultet
Foto: Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore ove godine će otvoriti vrata za ukupno oko 370 novih studenata u studijskoj 2024/2025. godini, nudeći, kako su kazali, širok spektar mogućnosti za buduće lidere ekonomske sfere zemlje.

"U rangu prošlogodišnjeg upisa, očekuje se da bude predloženo 310 mjesta na studijskom programu Ekonomija, 180 na Menadžmentu, 90 na Menadžmentu u Bijelom Polju, te dodatnih 40 na istom programu. Na novom samofinansirajućem programu na engleskom jeziku Academic program in Business and Economics, za očekuje se da će biti predviđeno 60 mjesta", navodi se u saopštenju.

Kazali su da fakultet, "snažno orijentisan" prema potrebama tržišta rada, pruža priliku za izgradnju karijere u Crnoj Gori ili na međunarodnom tržištu. Sa mogućnošću izbora programa na engleskom jeziku, dodaju, studenti dobijaju priliku da se pripreme za globalno poslovno okruženje.

"Nastavni kadar fakulteta čini mlad i perspektivan tim, podržan brojnim gostujućim predavačima iz zemlje i inostranstva. Profesionalci sa entuzijazmom pristupaju edukaciji studenata, omogućavajući im da savladaju osnove ekonomske nauke i razviju svoje stavove o aktuelnim ekonomskim temama", piše u saopštenju.

Ono što, kako navode, "snažno preporučuje ovaj fakultet" je pažnja koju, osim teorijskom, posvećuju kvalitetnom praktičnom znanju.

"U cilju kreiranju profila savremenog ekonomiste koji posjeduje potrebno znanje i vještine za savremeno tržište rada, pokrenut je Program praktične nastave posredstvom kojeg svi studenti završne godine mogu steći jednomjesečnu stručnu praksu kod nekog od više od 50 poslodavaca. Osim toga, za one koji sebe vide u preduzetničkim vodama, kreirana je platforma Biću preduzetnik/ca!", dodaje se.

Ukazuju i da je na Ekonomskom fakultetu dio nastave interaktivnog karaktera i da su silabusi nastavnih predmeta obogaćeni analizom studija slučajeva. "Interaktivni pristup nastavi te bogati programi mobilnosti čine studiranje na Ekonomskom fakultetu izuzetno dinamičnim i korisnim iskustvom", ističu.

Navode i da svi zainteresovani mogu direktno komunicirati sa upravom fakulteta na Dekanskom satu, događaju koji se organizuje radi podrške studentima i razmjene mišljenja. Osim toga, kako su kazali, "moderna infrastruktura fakulteta prilagođena je savremenim potrebama studiranja, uz poseban fokus na digitalizaciju i unapređenje nastavnog procesa".

"U godini kada Univerzitet Crne Gore slavi jubilej, 50 godina rada, podsjećamo da je Ekonomski fakultet bio i jedan od osnivača prvog državnog Univerziteta, aprila 1974. godine, kada je i postao njegov član. Prvobitno je bio u sastavu Univerziteta u Beogradu, a potom je odlukom Narodne skupštine Republike Crne Gore, donešene maja 1960, formiran kao samostalna institucija. Danas, uz pažljivo osmišljene programe i konstantnu posvećenost kvalitetu obrazovanja, Ekonomski fakultet je pouzdan partner u ostvarivanju karijernih ciljeva i ličnog razvoja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: