SDT istražuje trošenje para u ASK-u

Specijalno tužilaštvo formiralo predmet nakon što im je budžetska inspekcija dostavila zapisnik nadzora u kome su konstatovane nepravilnosti

10190 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ministarstvo finansija dostavilo je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) izvještaj budžetske inspekcije za Agenciju za sprečavanje korupcije, po kojem je formiran krivični predmet i dodijeljen u rad u skladu sa internim pravilima.

To je "Vijestima" kazao portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Direktorica ASK-a Jelena Perović prošle godine mimo propisa je podijelila sebi i dijelu zaposlenih na desetine hiljada eura, stoji u zapisniku budžetske inspekcije koji je dostupan na sajtu Ministarstva finansija.

Perović je pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 eura suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i dodatnih više od 8.700 eura za rad u Radnoj grupi za utvrđivanje liste javnih funkcionera.

Prema podacima iz zapisnika budžetske inspekcije, Perović je za period od januara do juna prošle godine članovima bivšeg Savjeta uplatila na račun zarada najmanje 10.000 eura više u odnosu na ono što je propisano zakonom.

Bonus video: