Pokret solidarnosti sa Palestinom organizuje u nedjelju marš mira i skup podrške narodu Palestine

"Nakon šest mjeseci izraelske agresije, ubijanja, izgladnjavanja, progona, otimanja zemlje, masovnog preseljenja i zatvaranja Palestinaca, izraelski zločini i genocid ne prestaju"

3930 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Pokret solidarnosti sa Palestinom
Foto: Pokret solidarnosti sa Palestinom

Pokret solidarnosti sa Palestinom organizovaće u nedjelju u 12 časova marš mira i skup podrške koji će krenuti od kružnog toka ispred izraelske "Capital plaze", a govornici skupa obratiće se ispred Skupštine Crne Gore nakon šetnje, saopšteno je iz tog pokreta.

"Nakon šest mjeseci izraelske agresije, ubijanja, izgladnjavanja, progona, otimanja zemlje, masovnog preseljenja i zatvaranja Palestinaca, izraelski zločini i genocid ne prestaju. Zajedno sa stotinama miliona ljudi u svijetu solidarišemo se sa Palestincima i zahtijevamo mir, najoštriju osudu izraelskih zločina i genocida, hitan prekid vatre, puštanje humanitarne pomoći u Gazu, okončanje vojne okupacije i ubijanje neduznih civila", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da pozivaju i ostale poslanike i poslaničke klubove "koji odbijaju da podrže Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini da ispune zahtjeve građana koji mjesecima iskazuju solidarnost sa Palestinom u svim gradovima u Crnoj Gori i osuđuju zločine Izraela nad palestinskim narodom".

Bonus video: