"Voz solidarnosti": Uručili prehrambene pakete za 53 porodice

Akciju NVO "Izvor života" ove godine podržao Savez izviđača

1295 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Izvor života
Foto: NVO Izvor života

Nevladina organizacija „Izvor života“ iz Nikšića organizovala je akciju “Voz solidarnosti”, kao što to čini godinama unazad, i tom prilikom obišla je 53 porodica iz Nikšića, Podgorice, Bara i Kotora i sa Cetinja i uručili im prehrambene pakete. sa osnovnim životnim namirnicama.

"Za one najugroženije obezbjeđeni su i suhomesnati proizvodi. Planiramo da u narednih deset dana obiđemo još15 porodica sa ciljem da im makar malo olakšamo stanje u kom se nalaze”, naveli su iz NVO “Izvor života”.

Podsjećaju da je "Voz solidarnosti" nastao zbog sve većeg broja poziva i zahtjeva onih kojima je pomoć potrebna.

"Kako bi realizovali ovu akciju pomogao nam je veliki broj kompanija iz cijele Crne Gore, a ovom prilikom pozivamo i ostale društveno odgovorne kompanije da se priključe 'Vozu solidarnosti' i pomognu u skladu sa mogućnostima. Akcija će trajati do kraja marta", saopštili su iz pomenute NVO.

Voz solidarnosti
foto: NVO Izvor života

Kako su kazali, nadaju se da će akciju nastaviti i naredne godine, ali sa što manjim brojem porodica kojima je pomoć ppotreba.

Ovogodišnju akciju podržao je Savez izviđača Crne Gore, koji su ujedno prikupili i namirnice za rad Narodne kuhinje.

"Trenutno se u našoj kuhinji poštuju pravoslavni i ramazanski post, kao i prethodnih godina, za korisnike pravoslavne i islamske vjeroispovjesti koji poste.Hvala svima. .Zajedno možemo mnogo", poručili su iz NVO "Izvor života".

Bonus video: