Luka Bar raspisala konkurs za stipendije "Petrašin Kasalica" vrijedne 5000 eura

Konkurs za prijave je otvoren do 22. septembra ove godine

3062 pregleda 2 komentar(a)
Luka Bar (arhiva), Foto: Shutterstock
Luka Bar (arhiva), Foto: Shutterstock

U okviru programa stipendiranja “Petrašin Kasalica”, AD “Luka Bar“ raspisala je konkurs za dodjelu dvije stipendije studentkinjama i studentima postdiplomskih studija odnosno specijalističkih i master studija.

Za stipendije u iznosu pet hiljada eura mogu se prijaviti studenti elektrotehničkog, mašinskog, građevinskog, arhitektonskog i prirodno-matematičkog fakulteta sa smjera računarske nauke.

U Odluci objavljenoj na sajtu ove kompanije piše da će Izabrana kandidatkinja ili kandidat sa “Lukom Bar” sklopiti Ugovor o stipendiranju a nakon završenih studija će dobti trogodišnji posao u "Luci Bar“.

"Pojedinačni iznosi stipendija su po 5.000 eura (neto iznos), u periodu od dana sklapanja Ugovora, pa do dana odbrane specijalističkog/master rada“, naveli su.

Izabrane kandidatkinje ili kandidati će nakon završenih specijalističkih ili master studija zasnovati radni odnos u "Luci Bar", na period od 36 mjeseci, odnosno tri godine, čiji će se uslovi biti definisani ugovorom o radu.

"Ukoliko izabrane kandidatkinje/kandidati nakon završenih specijalističkih ili master studija ne zasnuju radni odnos sa 'Luka Bar' AD, odnosno ne provedu u radnom odnosu 36 mjeseci, u obavezi su da vrate cio iznos stipendije“, poručili su iz te kompanije.

Uslovi za prijavu na konkurs su da studenti imaju završene osnovne studije, ili prvu godinu postdiplomskih studija, sa prosječnom ocjenom 8,50 i više, da na datum podnošenja prijave na konkurs nemaju više od 26 godina, da su građanin/građanka Crne Gore, da su spremni da potpišu Izjavu o spremnosti da u okviru izrade master rada realizuju istraživanje iz oblasti direktno povezane sa radnim procesom u “Luka Bar” AD, u kojoj bi bila sadržana i prethodna saglasnost da “Luka Bar” AD može koristiti rezultate sprovedenog istraživanja.

Pored navedenih uslova najboljim kandidatima smatraće se studenti koji u određenim naučnim disciplinama posjeduju posebne sklonosti za analitiku, naučni rad i mogu dostaviti nagrade osvojene na međunarodnim takmičenjima, što će se dodatno bodovati.

Pravo na stipendiju se može ostvariti samo jednom tokom specijalističkih ili master studija.

Kandidatkinje i kandidati su u obavezi da prilikom prijavljivanja na konkurs dostave CV, motivaciono pismo, izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu o prebivalištu, diplomu o završenim osnovnim studijama, uvjerenje o završenim osnovnim studijama, potvrdu da je redovana studentikinja ili redovan student postdiplomskih studija, izjava o spremnosti da u okviru izrade master rada realizuju isrtaživanje iz oblasti direktno povezane sa radnim procesom u “Luka Bar” AD, u kojoj bi bila sadržana i prethodna saglasnost da “Luka Bar” AD može koristiti rezultate sprovedenog istraživanja.

Konkurs za prijave je otvoren do 22. septembra ove godine.

Bonus video: