Izvještaj o radu menadžera Opštine Tivat: Pobrić obezbijedila 205.905 eura donacija

Novac iskorišćen za brojne projekte u Tivtu

19768 pregleda 52 reakcija 17 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Vijesti
Patricia Pobrić, Foto: Vijesti

Aktivnošću menadžerke Opštine Tivat Patricie Pobrić, tokom prošle godine iz projekata i donacija obezbijeđena su sredstva za realizaciju različitih važnih projekata u tom gradu u ukupnom iznosu od 205.905 eura.

To piše u izvještaju o radu menadžera Opštine Tivat koji je sastavni dio godišnjeg izvještaja predsjednika Opštine Željka Komnenovića o ostvarivanju funkcija i rezultatima rada lokalne uprave za 2023.

U tom materijalu se navodi da su rad menadžerke u 2023. obilježile “brojne prijave projekata i relaizacija aktivnosti kroz donacije i saradnju sa ministarstvima Vlade Crne Gore, Zajednicom opština, privrednim subjektima i fondovima”.

“Aktivnosti menadžera bile su fokusirane na oblasti uređenja javnih prostora, obnovu i revitalizaciju sportskih terena i igrališta, edukaciju građana kroz radionice i terenske vježbe, pripreme za vanredne situacije, saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju unapređenja rada i pomoći nevladinim organizacijama”, piše u tom dokumentu.

Precizira se da je menadžerka Opštine lani pripremila i prijavila kod Ministarstva sporta i mladih projekat za zamjenu parketa u velikoj fiskulturnoj sali OŠ “Drago Milović” vrijedan 29.705 eura koji je i odobren u decembru prošle godine. U istu svrhu obezbijeđena je i donacija kompanije “Luštica Development” u iznosu od 17.000 eura. Na inicijativu košarkaškog kluba Pro basket u saradnji sa kompanijom Luštica Development koja je za to obezbijedila donaciju od 19.200 eura, lani je realizovan i projeka obnove parketa u fiskulturnoj sali Srednje mješovite škole “Mladiost”. Ostatak sredstava do pune vrijednosti ovog projekta od 28.308 eura obezbijedila je Opština, a na njegovoj realizaciji volontirali su članovi KK Probasket.

U saradnji sa Direkcijom za investicije lani je pripremljen i tender vrijedan 120.000 eura za obnovu dječijih igrališta u gotovo svim djelovima grada, od čega su do kraja godine realizovani radovi na igralištima u Radovićima, Gošićima, Đuraševićima i na Brdima.

Gradska menadžerka je iz raznih projekata i donacija uspjela da u toku prošle godine za sportsku infrastrukturu i opremanje dječijih igrališta obezbijedi još ukupno 71.905 eura. Što se uređenja javnih površina tiče, u saradnji sa kompanijom Luštica Development zamijenjene su dotrajale solarne klupe u centru grada u vrijednosti od 7.200 eura, a dobijena je donacija od skoro 18.000 eura za kupovinu novogodišnjih ukrasa od kompanija “Luštica Development” i “Noblewood Group”. Nabavljeno je dosta novog urbanog mobilijara, među kojim su bile i prvi šahovski kompleti za igranje na otvorenom, kao i novi stalci za bicikla i trotinete.

U saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora, menadžerka je kod Eko-fonda dobila projekat za sufinansiranje izgradnje sistema za navodnjavanje Velikog gradskog parka u vrijednosti od 49.276 eura, dok je od japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, dobijen manji projekat pošumljavanja na javnim zelenim površinama sadnjom 80 sadnica alepskog bora.

Kompanija “Luštica Development” sa skoro 5.000 eura podržala je i projekat koji je inicirala menadžerka za popravku ograda, klupa i drugog školskog dvorišnog mobilijara u tivatskim obrazovnim ustanovama. Prijavljen je i projekat za opremanje lokalnih dobrovojnih vatrogasnih društava za koji su na javnom pozivu Ministarstva unutrašnjih poslova, obezbijeđena sredstva u iznosu od skoro 12.000 eura.

Menadžerka je lani uspjela da obezbijedi i donaciju za unapređenje stanja u azilu za pse u Kavču za šta je dobijeno 11.524 eura, a učestvovala je i u aktivnostima da se izvrši adaptacija trotoaatra po gradu i na objektu Odjeljenja bezbjednosti Tivat postavi rampa za pristup osoba sa inveliditeteom. Vrijednost tog projketa bila je 11.853 eura.

Bonus video: