Most u Opasanici odavno dotrajao, može i da se sruši: "Glavni grad da što prije izađe na teren"

"Bojim se da, ukoliko nadležne institucije ne reaguju i ne saniraju što prije, može doći do tragičnih posljedica prilikom prelaska mosta", kazao je "Vijestima" jedan od mještana

8601 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Most u podgoričkom selu Opasanica koji povezuje zaseok Kurlaj i dalje put prema komovskim katunima odavno je u dotrajalom stanju, što zbog surovih zimskih vremenskih uslova ovih krajeva, što zbog činjenice da preko njega, svakodnevno, prelaze šleperi ogromne i krajnje neprilagodjene težine.

Mještani sela uočili su da je stopa mosta napukla i da, sada već izvjesno, prijeti rušenje mosta, o čemu svjedoče i fotografije.

Most u podgoričkom selu Opasanica
foto: Privatna arhiva

Apelovali su na Glavni grad da što prije izađe na teren, uvidi ozbiljnost problema i krene u sanaciju mosta.

Most u podgoričkom selu Opasanica
foto: Privatna arhiva

"Bojim se da, ukoliko nadležne institucije ne reaguju i ne saniraju što prije, može doći do tragičnih posljedica prilikom prelaska mosta. Takođe, rušenjem mosta pojedina sela i zaseoci bili bi odsječeni, a ovdje živi znatan broj mještana tokom cijele godine. Kao dodatan razlog važnosti hitne reakcije je činjenica da tokom čitave godine, a posebno ljeti ove krajeve Komova posjećuje i veliki broj turista koji, iako uživaju u divljoj ljepoti, siguran sam, računaju na sigurne puteve i bezbjedan povratak kući", kazao je "Vijestima" jedan od mještana.

Bonus video: