Mladi iz Berana i Bara u Jerevanu učili o toleranciji

aši predstavnici bili su dvoje mladih koji rade u Caritasu Nadbiskupije barske i šestoro Caritasovih volontera - iz Berana Lidija Vulević, Vojin Stojanović, Anđela Veljić i Aleksandra Laban, a iz Bara Anja Vuksanović, Ivana Pukić, Borislav Đelović i Maja Vuksanović
107 pregleda 0 komentar(a)
mladi tolerancija Jerevan, Foto: Caritas barske nadbiskupije
mladi tolerancija Jerevan, Foto: Caritas barske nadbiskupije
Ažurirano: 03.08.2017. 16:01h

Osmočlana crnogorska omladinska delegacija vratila se sa međunarodne ljetnje škole u Jermeniji, koju su u gradovima Toros i Jerevan pohađali sa još 36 vršnjaka iz Luksemburga, Italije i zemlje domaćina.

Desetodnevni kamp je održan pod imenom “YOUropean 2017” u okviru Erasmus plus programa aktivnosti mobilnosti i razmjene mladih. Naši predstavnici bili su dvoje mladih koji rade u Caritasu Nadbiskupije barske i šestoro Caritasovih volontera - iz Berana Lidija Vulević, Vojin Stojanović, Anđela Veljić i Aleksandra Laban, a iz Bara Anja Vuksanović, Ivana Pukić, Borislav Đelović i Maja Vuksanović.

“Mladi su tokom ljetnje škole učili o promociji integracije, socijalne uključenosti i solidarnosti sa migrantima, a tokom boravka u Jermeniji, upoznali su aktivnosti UNHCR, NVO Aleppo, Poliklinike za migrante i Caritasa u pružanju pomoći i podrške migrantima. Posljednjeg dana projekta, mladi su u centru Jerevana izveli performans "Probudi se, svijete! Zajedno smo jači!" kojim su promovisali potrebu za zajedničkim odgovorom na potrebe migranata”, saopštio je “Vijestima” Marko Đelović, koordinator projekta u Crnoj Gori.

Polaznici škole su, pored toga, razmjenjivali iskustva o radu sa migrantima, volonterskom radu i socijalnoj inkluziji, i predstavljali kulturno-istorijske znamenitosti zemalja iz kojih su došli. Domaćini su svojim gostima predstavili vodopade Toro, Memorijal genocida nad Jermenima, Muzej genocida i Muzej Jermenskog nacionalnog kompozitora Komita.

Bonus video: