Odbor za planiranje podržao plan upravljanja za Spomenik prirode "Park šuma Gorica"

Odbor je takođe dao saglasnost na Predlog odluke o određivanju lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog objekta za realizaciju projekta "Gradski stan"; kao i Predlog odluke o određivanju lokacije za izgradnju objekata - Sajmište i Multifunkcionalna dvorana, te Predlog odluke o dopuni Odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji Glavnog grada Podgorice

2200 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica (ilustracija), Foto: Shutterstock
Podgorica (ilustracija), Foto: Shutterstock

Odbor za planiranje i uređenje prostora, komunalno-stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine Skupštine Glavnog grada predložiće tom lokalnom parlamentu da usvoji Predlog odluke o donošenju Plana upravljanja za Spomenik prirode "Park šuma Gorica" za period 2024-2029. godine, uz nekoliko izmjena, odlučeno je na današnjoj sjednici tog tijela.

Predsjednik odbora Dragutin Vučinić je saopštio da je u tom predlogu odluke potrebno izvršiti korekcije,jer je došlo do tehničkih grešaka u odnosu na tekst i priloženih skica:

"Na strani 19. izvršiti izmijenu na način: da se iza riječi 'Bar-Beograd' briše ostatak rečenice 'do pružnog prelaza u ulici Nikole Tesle u naselju Zagorič' i zamjeni riječima 'do raskrsnice ulica Beogradske i Ludviga Kube niz koju granica ide do njene raskrsnice sa Slavonskom ulicom a odatle prati istu do njenog ulivanja u ulicu Ive Andrića', i na strani 50. iza rečenice 'Stanje kulturnog dobra gimnazije sa spomen pločom palim đacima u NOB-u' dodati riječi 'koje se nalazi u zažtitnoj zoni'", saopštio je Vučinić.

Navodi da se sa tim složio predstavnik predlagača Miljan Barović, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj.

Sjednici je prisustvovalo pet članova odbora, i svi su glasali "za".

Odbor je, takođe sa pet glasova "za", zaključio da predloži Skupštini da usvoji Predlog odluke o određivanju lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog objekta za realizaciju projekta "Gradski stan"; kao i Predlog odluke o određivanju lokacije za izgradnju objekata - Sajmište i Multifunkcionalna dvorana, te Predlog odluke o dopuni Odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji Glavnog grada Podgorice.

Vučinić je saopštio da odbor nije razmatrao Predlog odluke o prenosu prava svojine Crnoj Gori na nepokretnostima - za potrebe realizacije projekata vezanih za objekte Kolektivnog centra "Vrela Ribnička", jer ga je predlagač materijala - gradonačelnica, aktom broj 02-016/24-197 od 19. marta povukla iz skupštinske procedure.

Odbor nije razmatrao ni Informaciju o potrebi usklađivanja poreza na nepokretnosti, sa predlogom zaključka, jer ju je predlagač materijala - odbornik Milivoje Brković, aktom broj 02-016/24-195 od 19. marta povukao iz skupštinske procedure.

Bonus video: