Čestitke povodom katoličkog Uskrsa

Vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti Uskrs slave u nedjelju,31. marta

2502 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti u nedjelju, 31. marta slave Uskrs, a čestitke su tim povodom stigle od predstavnika izvršne vlasti.

Krapović: Podsjetnik na bogatstvo različitosti, njegovanje tradicije i običaja

Ministar odbrane Dragan Krapović je sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru uputio čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

"Neka nam ovaj praznik bude podsjetnik na bogatstvo različitosti, njegovanje tradicije i običaja koje vjekovima baštinimo te nas podstakne na činjenje dobrih djela, uzajamno poštovanje i ostvarivanje zajedničkih plemenitih ciljeva. Istinske vrijednosti mogu da nas osnaže i vode putem napretka kojem svi težimo posebno u ovim teškim vremenima, punim izazova. Uz želju da praznik provedete u duhu ovih vrijednosti, sa svojim najbližima, u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju, još jednom Vam najsrdačnije čestitam Uskrs", napisao je Krapović u čestitkama nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji.

Šćekić: Uskrs nas podsjeća na radost i nadu

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade, ministar sporta i mladih, i potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić je nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju Kotorske biskupije Roku Đonlešaju i vjernicima u čestitki poželio "srećan i blagosloven Uskrs".

"Veliki petak podsjeća na stradanje Hristovo, žrtvu koju je podnio kako bi u ljudima probudio vjeru, a Uskrs je vrijeme koje nas podsjeća na radost i nadu, te pruža priliku za zajedništvo i porodična okupljanja. Neka ovaj praznik donese svijetlo i mir u vaše domove, osjećaj obnove i preporoda, te neka vas inspiriše da nastavite putem ljubavi i dobrote. Radost uskrsnuća neka se osjeti u svakom koraku vašeg života, a vaša srca neka budu ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Želim da vam ovo vrijeme donese snagu da prevladate izazove i da se okrenete budućnosti s vjerom i optimizmom. Neka vas prati Božiji blagoslov i neka vas čuva u svakom trenutku“, napisao je Šćekić u čestitki.

Bonus video: