Rodić posjetio Opštinu Tivat: Najviše prostora za saradnju u turizmu i kulturi

4218 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić posjetio je u četvrtak Opštinu Tivat.

Za njega je, kako je juče saopšteno iz lokalne uprave Tivta, upriličen prijem u kabinetu predsjednika Opštine Željka Komnenovića, a susretu su prisustvovali i predsjednik Skupštine Opštine Tivat Miljan Marković i potpredsjednik Opštine Jovan Brinić.

“Mi smo u proteklom periodu imali dobru saradnju sa svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u Crnoj Gori. Vašim dolaskom očekujemo intenziviranje i jačanje međusobnih odnosa", rekao je Komnenović.

Poželjevši dobrodošlicu Rodiću Komnenović je delegaciju ambasade Srbije upoznao sa planovima lokalne uprave sa posebnim naglaskom na pripremu predstojeće turističke sezone.

“Najveći broj turista u Tivtu čine gosti iz Srbije, na što utiče dobra avio povezanost, ali i prijateljski i rodbinski odnosi. Očekujemo da sezona startuje ranije, i rješavamo brojne probleme kako bi se turistička sezona odvijala neometano", istakao je Komnenović.

Rodić je na dužnost stupio 1. februara i prvi put je u zvaničnoj posjeti Tivtu. On se osvrnuo na činjenicu da Tivat doživljava svojevrsnu kosmopolitsku ekpanziju. Izrazio je svoje očekivanje da će turistička sezona u Crnoj Gori biti izuzetna te da u tom smislu očekuje veliki broj turista iz Srbije.

Rodić je istakao kulturu kao oblast u okviru koje se može ostvariti izuzetna saradnja, ovo posebno uzimajući u obzor vrlo živu kulturnu scenu Tivta.

Potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić sa ambasadorom je podijelio detalje o već tradicionalnoj organizaciji manifestacije “Srpski sabor” u Krtolima, ove godine deveti put. Takođe najavio je veliki jubilej, 250 godina osnovnoškolskog obrazovanja u Radovićima, koji će biti obilježen 2026. godine.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović juče je prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Vojske Srbije, na poziv Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.

Bonus video: