Jokić i Savićević razgovarali o izgradnji novog stadiona FK "Bokelj", naredne sedmice tender za teren u Risnu

12306 pregleda 17 komentar(a)
Savićević i Jokić, Foto: Opština Kotor
Savićević i Jokić, Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sastao se juče sa Dejanom Savićevićem, predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore, a tema sastanka bila je izgradnja novog stadiona Fudbalskog kluba „Bokelj“ iz Kotora na lokaciji postojećeg u Škaljarima, saopšteno je iz Opštine Kotor.

"Na konkursu Opštine Kotor za izradu idejnog arhitektonskog rešenja stadiona FK 'Bokelj' najboljim je proglašen rad arhitekata iz Turske. Žiri, kojim je predsjedavao prof. dr Veljko Radulović, odlučio se za ovaj rad jer ga, kako je u odluci navedeno, odlikuje jasno kontekstualizovano, visoko tektonično i urbano rešenje sa dobrim rasporedom masa te zadovoljava osnovni oblikovni koncept i ambijentalne činjenice lokacije", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, sa jučerašnjeg sastanka Jokića i Savićevića poručeno je kako se očekuje da UNESCO da pozitivno mišljenje na projekat, kako bi Opština Kotor u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore krenula u realizaciju ove važne infrastrukturne investicije.

Naredne sedmice tender za izgradnju fudbalskog terena u Risnu

Sekretarijat za investicije Opštine Kotor će naredne sedmice raspisati tender za izgradnju fudbalskog terena u Risnu, u blizini Osnovne škole "Veljko Drobnjaković", saopšteno je iz te opštine.

"Riječ je o savremenom terenu sa vještačkom podlogom, dužine 60 i širine 30 metara. Predračunska vrijednost projekta iznosi 430 hiljada eura. Izgradnjom ovog terena značajno će biti unaprijeđen nivo sportske infrastrukture u Risnu te potvrđena odlučnost lokalne samouprave da u svim djelovima opštine obezbijedi kvalitetne uslove za rekreativnim i profesionalnim bavljenjem sporta. Završetak radova planiran je za 1. septembar ove godine", navodi se u saopštenju.

Bonus video: