Mandić: Hrišćanstvo uči da praštanje, pomirenje i požrtvovanje za bližnjeg mogu izgraditi uspješnu i stabilnu zajednicu

"Kako bi stvarali bolju budućnost ove zemlje, svi moramo dati svoj doprinos na putu iscjeljenja i pomirenja, čiji će rezultat biti jedno skladnije, sigurnije i naprednije mjesto za život svakog našeg građanina", poručio je Mandić

7121 pregleda 27 reakcija 25 komentar(a)
Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao je Uskrs nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti, uz želju da praznik provedu u zdravlju, miru i sreći sa najmilijima, saopšteno je iz Skupštine.

"Najuzvišenija ideja kojoj svi na ovom svijetu treba da stremimo jeste suživot oličen u bratskoj ljubavi, slozi i razumijevanju sa najbližima i upravo to je simbolika ovakvih velikih praznika", istakao je Mandić u čestitki.

On je dodao da nas Hrišćanstvo uči da jedino praštanje, pomirenje i požrtvovanje za bližnjeg mogu izgraditi uspješnu i stabilnu zajednicu, a kako je dodao Crnoj Gori je takva moralna obnova potrebna.

"Kako bi stvarali bolju budućnost ove zemlje, svi moramo dati svoj doprinos na putu iscjeljenja i pomirenja, čiji će rezultat biti jedno skladnije, sigurnije i naprednije mjesto za život svakog našeg građanina. Uvjeren sam da zajedničkim radom možemo ostvariti takve rezultate. Primite izraze mog dubokog poštovanja, sa nadom da ćemo na vrijednostima Hristovog vaskrsenja razvijati međusobno povjerenje i stabilno društvo", poručio je Mandić.

Bonus video: