Raičević se sastao sa porodicama nastradalih pod Volujicom

Članovi porodice Bislimi nijesu željeli da razgovaraju sa novinarkom nakon sastanka sa predstavnicima barske uprave. Po izlasku iz Opštine Bar su se razišli i nijesu se zadržavali pred upravnom zgradom

5736 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marija Pešić
Foto: Marija Pešić

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa romskim porodicama čiji su članovi nastradali u požaru pod Volujicom sredinom februara.

On ih je primio nakon što su, po treći put, protestovali ispred zgrade lokalne uprave.

Raičević je to potvrdio "Vijestima" i kazao da se sa predstavnicima porodice Bislimi sastao zajedno sa potpredsjednicom Opštine Bar, Tanjom Spičanović, i Jovom Krstajićem, šefom kancelarije za socijalna staranja u Opštini Bar.

On je ispričao da je Opština Bar 4. marta poslala dopis Ministarstvu rada i socijalnog staranja u kojem su zatražili informacije o tome u kojoj je fazi rješavanje stambenog pitanja romskih porodica iz Bara.

Po Raičevićevim riječima, stavili su se na raspolaganje resornom ministarstvu i obavijestili ih da su u okviru svojih nadležnosti spremni da učestvuju u tom procesu a imaju i novčana sredstva sa tom namjenom.

Odgovor još uvijek nijesu dobili, tvrdi on, a danas će im poslati i urgenciju zahtijevajući da im dostave odgovore.

Na sastanku sa predstavnicima porodice Bislimi ih je o tome informisao.

"Objasnili smo im da smo spremni i otvoreni za saradnju. Da su im vrata Opštine Bar uvijek otvorena. Ponudili smo da platimo zakup privremenog smještaja koji oni pronađu u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Oni su me informisali da njih niko ne želi da primi", kazao je "Vijestima" Raičević.

On je istakao da je izgradnja stambenih objekata za ove porodice izvan nadležnosti Opštine Bar te da je za ostvarivanje toga potrebno angažovanje Vlade Crne Gore i Ministarstva rada i socijalnog staranja uz dodatne procedure koje zahtijevaju vrijeme.

Članovi porodice Bislimi nijesu željeli da razgovaraju sa novinarkom nakon sastanka sa predstavnicima barske uprave. Po izlasku iz Opštine Bar su se razišli i nijesu se zadržavali pred upravnom zgradom.

Bislimi, čiji su članovi nastradali u smrtonosnom požaru sredinom februara pod Volujicom, protestovali su već dva puta zahtijevajući da im se riješi stambeno pitanje i izgradi krov nad glavom.

Bonus video: