Santander završava svoj mandat: Crna Gora može nastaviti da računa na partnerstvo i podršku UNICEF-a

Prije odlaska iz Crne Gore, Santander će imati protokolarne sastanke sa Vladinim zvaničnicima

5543 pregleda 2 komentar(a)
19. aprila završava svoj mandat: Huan Santander, Foto: UNICEF Crna Gora
19. aprila završava svoj mandat: Huan Santander, Foto: UNICEF Crna Gora

Crna Gora može nastaviti da računa na partnerstvo i podršku UNICEF-a u izgradnji pravednog društva koje garantuje jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu, kazao je šef predstavništva UNICEF-a Huan Santander.

Santander, kako se navodi u saopštenju UNICEF-a, 19. aprila završava svoj mandat u Crnoj Gori i započinje, kako su kazali, novi mandat kao zamjenik direktora za javna partnerstva UNICEF-a u sjedištu organizacije u Njujorku.

"Kako bi se ubrzale reforme koje vode poboljšanju života djece i njihovih porodica, Vlada u narednom periodu mora osigurati da se u ove svrhe u kontinuitetu ulaže dovoljno sredstava iz državnog budžeta”, kazao je Santander.

Oni su naglasili da prije odlaska iz Crne Gore, Santander će imati protokolarne sastanke sa Vladinim zvaničnicima.

"Uskoro će biti imenovan novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori. U međuvremenu, tim UNICEF-a predvodiće Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori", dodali su.

Prema njihovim riječima Santander je četvrti predstavnik UNICEF-a u Crnoj Gori otkako je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost 2006. godine.

"Na ovu poziciju u Crnoj Gori imenovan je nakon dugogodišnjeg međunarodnog iskustva s UNICEF-om u Iraku, Jemenu, Libanu, Venecueli, Tajlandu i Azerbejdžanu", zaključili su.

Bonus video: