Požari u Bijelom Polju: U opasnosti bile škola i šuma u Godijevu, u više sela kuće i objekti

Komandir Edin Kolić je kazao za Vijesti da je trenutno sve pod kontrolom i da su ekipe u Cerovu, gdje je izbio novi požar

3874 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Osnovna škola "Šukrija Međedović" i borova šuma u Godijevu, u Bijelom Polju, jutros rano su bile u opasnosti od požara, što je bio razlog hitne intervencije ekipa Službe zaštite i spašavanja.

Komandir Edin Kolić je kazao za Vijesti da je trenutno sve pod kontrolom i da su ekipe u Cerovu, gdje je izbio novi požar.

požar BP
foto: Privatna arhiva

“Kritično je bilo na Obrovu jer je bio ugrožen objekat i rezervoar agregata, u Cerovu jedan dio koji se pružao prema kućama. U Mioču je bila ugrožena kapela, groblje i kuće. Takođe kuće su bile ugrožene u Kukuljama, dok ostali požari nisu ugrozili objekti ali su pričinili znatnu materijalnu štetu i to u mjestima: Panjska luka, Bojišta, Kanje, Novo selo, Okladi, Breza, Goduša, Crhljansko brdo”, kazao je Kolić.

Zbog izazivanja opasnosti i paljenja na otvorenom nedavno je Odjeljenje bezbjednosti BIjelo Polje podnijelo krivičnu prijavu protiv NN lica.

Kolić je ponovio da se vatrogasci skoro svakodnevno bore sa šumskim požarima, koje najčešće, suprotno zakonu, izazivaju nesavjesni građani, i da je samo tokom marta i aprila lokalizovano više od 40 šumskih požara.

Bonus video: