Santander: Crna Gora da ulaže u poboljšanje školske infrastrukture

Santander kaže da treba ulagati i u kontinuiranu obuku za sve nastavnike, kao i povećanje broja asistenata u nastavi, romskih medijatora i školskih psihologa

2862 pregleda 0 komentar(a)
Ministarka Jakšić Stojanović i Santander, Foto: MPNI
Ministarka Jakšić Stojanović i Santander, Foto: MPNI

Crna Gora treba da ulaže dovoljno novca iz državnog budžeta u poboljšanje školske infrastrukture, jačanje vještina djece i nastavnika za korišćenje novih tehnologija i povećanje broja asistenata u nastavi, ocijenio je šef predstavništva UNICEF-a u Podgorici, Huan Santander.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović primila je danas u oproštajnu posjetu Santandera.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Santander je ocijenio da u narednom periodu Crna Gora treba da ulaže dovoljno novca iz državnog budžeta u poboljšanje školske infrastrukture, jačanje vještina djece i nastavnika za korišćenje novih tehnologija.

On smatra da treba ulagati i u kontinuiranu obuku za sve nastavnike, kao i povećanje broja asistenata u nastavi, romskih medijatora i školskih psihologa.

„UNICEF će podržati izradu desetogodišnje strategije reforme obrazovanje koja će ubrzati ovaj proces, a time i razvoj zemlje i njenu spremnost za članstvo u Evropskoj uniji“, kazao je Santander.

Jakšić Stojanović se, kako se navodi, zahvalila Santanderu na posvećenom radu tokom svog mandata.

„Ministarstvo je veoma zadovoljno plodonosnom saradnjom sa prijateljima iz UNICEF-a koji su svjetski promoteri obrazovanja“, rekla je Jakšić Stojanović.

Ona je kazala da je vjeruje da će tu saradnju nastaviti i u budućnosti u cilju što kvalitetnijeg obrazovanje djece.

Bonus video: