U toku proljećno uređenje Kolašina, apeluju na sugrađane da kabasti otpad ne ostavljaju pored kontejnera

U Kolašinu je u toku proljećno uređenje grada, koje je počelo sređivanjem drvoreda u gradskom jezgru. Sređuju se parkovske i zelene površine, a uže gradsko jezgro će biti oplemenjeno i novim sadnicama cvijeća

5108 pregleda 5 komentar(a)
Dulovine, Foto: Opština Kolašin
Dulovine, Foto: Opština Kolašin

Iz kolašinske Komunalne policije apelovali su na sugrađane da kabasti otpad ne ostavljaju na površinama pored kontejnera. Takav način odlaganja smeća, objašnjavaju, ruži grad, ali i stvara dodatni posao radnicima Komunalnog preduzeća zaduženim za čistoću. Kolašinci, često, prostor pored kontejnera koriste za odlaganja smeća koje nastaje čišćenjem dvorišta, ali na tim površinama završava i stari namještaj i građevinski otpad. Iz Komunalne policije upozoravaju na obavezu poštovanja propisa i kad je riječ o parkiranju automobila.

"Još jednom apaleujemo na sugrađane da kabasti otpad ne ostavljaju na površinama pored kontejnera, već da kontaktiraju Komunalno preduzeće ili sami odvezu tu vrstu smeća do gradske deponije. Službenici Komunalne policije, u suprotnom, biće prinuđeni da kažnjavaju sve one koji se nesavjesno ponašaju. Takođe, upozoravamo i da se vodi računa o pravilima prilikom parkiranja automobila, te da se ne parkiraju na mjestima na kojima to nije dozvoljeno, kao što su trotoari i zelene površine", saopštili su iz te službe.

U Kolašinu je u toku proljećno uređenje grada, koje je počelo sređivanjem drvoreda u gradskom jezgru. Sređuju se parkovske i zelene površine, a uže gradsko jezgro će biti oplemenjeno i novim sadnicama cvijeća.Radnici Komunalnog preuzeće, tokom vikenda čistili su i park šumu Dulovine, a najavljeno je i uređenje šetališta pored Tare.

Bonus video: