Šćekić: Uloga studenata kao nositelja promjena i inovacija neizmjerno važna za Crnu Goru

Šćekić je uputio čestitku povodom Dana studenata koji se obilježava 4. aprila, u kojoj je čestitao svim visokoškolcima dan posvećen tragično nastradalom Žarku Marinoviću

2843 pregleda 7 komentar(a)
Šćekić, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Šćekić, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić poručio je da su predanost, istraživački duh i želja za znanjem studenata temelj budućnosti i razvoja društva, kao i da je njihova uloga kao nositelja promjena i inovacija neizmjerno važna za Crnu Goru.

On je to kazao u čestitiki povodom Dana studenata koji se obilježava 4. aprila u kojoj je čestitao svim visokoškolcima dan posvećen tragično nastradalom Žarku Marinoviću, koji je izgubio život u studentskim demonstracijama na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1936. godine.

Šćekić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva sporta i mladih, napisao da je Marinović 1936. godine na studentskim protestima u Beogradu podnio veliku žrtvu.

"Kako bi se svi studenti u Crnoj Gori, a i na Balkanu, mogli slobodno obrazovati, stečena znanja prenositi novim generacijama, a našu državu unaprijediti i stvoriti svojim sugrađanima bolje uslove za život”, kazao je Šćekić.

On je studentima požeio da, kako je naveo, njihova mladalačka energija i entuzijazam budu vodilja u ostvarivanju svih ciljeva i snova koje imaju, kao i da, kako je dodao, uvijek budu otvoreni prema novim idejama, da istražuju, uče i rastu kao pojedinci.

“Važno je da se cijeni vaš trud i rad koji ulažete u svoje obrazovanje. Nastavite hrabro koračati naprijed, jer vi ste oni koji oblikuju budućnost naše zemlje. Želim vam mnogo uspjeha u vašim akademskim poduhvatima i ličnom razvoju”, zaključio je Šćekić.

Bonus video: