Pokrenuta akcija za prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice u Crnoj Gori

"Cilj akcije je osigurati osnovne životne i prehrambene namirnice za građane koji se nalaze u stanju socijalne potrebe", kazala je Radonjić

6429 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fondacija Volonteri Crne Gore je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice u Crnoj Gori.

"Cilj akcije je osigurati osnovne životne i prehrambene namirnice za građane koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U Crnoj Gori, prema posljednjim podacima, svaki četvrti građanin živi u riziku od siromaštva, što predstavlja ozbiljan društveni izazov. Ova alarmantna statistika ukazuje na potrebu za hitnim djelovanjem kako bi se pružila podrška onima koji se svakodnevno suočavaju sa nemogućnošću zadovoljavanja osnovnih životnih potreba", kazala je Ana Radonjić, iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Podsjetila je da Volonteri Crne Gore, uz pomoć građana i društveno odgovornih kompanija, u kontinuitetu realizuje akcije prikupljanja i podjele neophodnih sredstava za najranjiviji dio stanovništva.

volonteri
foto: Volonteri Crne Gore

„Pozivamo sve građane koji su u mogućnosti da pruže svoj doprinos u novcu, hrani, odjeći ili drugim osnovnim potrepštinama i da zajednica i ovog puta pokaže empatiju i podršku prema onima kojima je to najpotrebnije. Iako smo svi suočeni sa velikim izazovima u vidu visokih cijena i inflacije, moramo i želimo i ovoga puta biti solidarni prema sugrađanima, koji su i prije trenutnih nepovoljnih okolnosti, živjeli u siromaštvu“, poručila je Radonjić.

Kako je istakla ne postoji mala i beznačajna donacija, kada je u pitanju pružanje pomoći socijalno ugroženom djelu stanovništva.

„Svaka pomoć je dobrodošla. Čak i najmanji doprinos može napraviti razliku u životima pojedinaca i porodica kojima je pomoć potrebna. Svi građani koji su u mogućnosti mogu donirati putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41“, zaključila je.

Bonus video: