Injac: Zagorič dobija višenamjenski objekat – Dom zdravlja, apoteku, mjesnu zajednicu, sprotske sadržaje…

Na taj način, trajno ćemo unaprijediti način funckionisanja građana u ovom dijelu Podgorice, a kroz realizaciju drugih projekata u potpunosti zaokružiti Zagorič kao naselje sa velikim brojem stanovnika”, kazala je gradonačelnica

2647 pregleda 4 komentar(a)
Foto: podgorica.me
Foto: podgorica.me

Gradonalčelnica Podgorice Olivera Injac kazala je, povodom zvaničnog početka radova na novom multifunkcionalnom objektu u Zagoriču, da su izgradnju tog objekta uslovile važne potrebe građana da im određene usluge budu pristupačnije.

"Osim Doma zdravlja, u objektu površine skoro 2.700 m² biće smješteni Dom zdravlja, trgovina, naplatni punkt EPCG i komunalnih službi, pošta, kulturni i sportski sadržaji… Na taj način, trajno ćemo unaprijediti način funckionisanja građana u ovom dijelu Podgorice, a kroz realizaciju drugih projekata u potpunosti zaokružiti Zagorič kao naselje sa velikim brojem stanovnika”, kazala je Injac, kako je saopštio Glavni grad.

Zagorič objekat
foto: podgorica.me

Prema informacijama iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, pripremni radovi počeli su krajem januara ove godine, a vrijednost objekta je oko 3,5 miliona. Uz objekat planirana je i izgradnja dječijeg igrališta i parkinga, a osim planiranih pripadajućih mjesta, Glavni grad je obezbijedio dodatnu parcelu na kojoj će biti izgrađeno novih 40 parking mjesta.

Zagorič objekat
foto: podgorica.me

“U kratkom roku stvorili smo preduslove da se realizuju veoma značajni projekti za Podgoricu, i nastavićemo da radimo poštujući realne potrebe građana”, zaključila je Injac.

Bonus video: