Iz KC potvrdili da je ustanova bez vode: Odgođene sve planirane operacije

Zbog nemogućnosti sterilizacije instrumenata, ljekari su bili prinuđeni da odgode operacije svih pacijenata koji su na programu, uključujući i operacije onkoloških pacijenata

11919 pregleda 50 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Pacijenti kojima je danas zakazana operacija u Kliničkom centru vraćeni su kući, jer je najveća zdravstvena ustanova ostala bez vode.

Zbog nemogućnosti sterilizacije instrumenata, ljekari su bili prinuđeni da odgode operacije svih pacijenata koji su na programu, uključujući i operacije onkoloških pacijenata.

"Vijesti" su pitale Klinički centar zbog čega su obustavljene sve planirane operacije, kakve posljedice prekid vodosnadbijevanja ima po rad ustanove i kada očekuju da će problem biti riješen.

Iz te ustanove poslali su saopštenje za javnost u kojem tvrde da će kvar biti brzo otklonjen.

"Obavještavamo javnost da je došlo do pucanja glavne vodovodne cijevi u krugu Kliničkog centra Crne Gore što je u ovom trenutku izazvalo otežano vodosnadbijevanje. Služba za inžinjering i tehničko održavanje KCCG je odmah reagovala i u saradnji sa interventnom ekipom Vodovoda i kanalizacije Podgorica intenzivno radi na sanaciji nastalog kvara. Budući da je navedeni kvar izazvao smanjeni pritisak snadbijevanja vodom u našoj ustanovi, te samim tim i dovoljne količine za medicinske aparate u operacionim salama, u cilju bezbjednog zbrinjanjavnja pacijenata sa hitnim stanjima, trenutno smo obustavili elektivni, odnosno, planirani program. Naglašavamo da će se i dalje bezbjedno izvoditi sve hitne intervencije a prema informacijama sa kojim u ovom trenutku rasplažemo očekujemo brzo otklanjanje kvara nakon čega će KCCG, maksimalnim angažovanjem zaposlenih, nastaviti sa redovnim procesom rada", navodi se u saopštenju.

Bonus video: