KCCG pozvao DRI da provjeri poslovanje: Aktuelni menadžment će isto uraditi kada i njemu istekne mandat

Iz KCCG su precizirali da nakon što dobiju izvještaj, javnost će, kako su naveli, upoznati sa njegovim sadržajem

6532 pregleda 1 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

U cilju što transparetnijeg i efikasnijeg rada Javne zdravstvene ustanove Klinički centar Crne Gore (KCCG) se obratio Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da izvrši reviziju poslovanja.

To se, između ostalog, navodi u saopštenju KCCG, u kojem su kazali da će aktuelni menadžment isto uraditi i kada njemu istekne mandat.

"S obzirom da do sada nije bilo interne revizije u KCCG-u koja bi dostavljala izvještaje o stanju poslovanja cijenilo se opravdanim obratiti se DRI-u. Fokus će biti na javnim nabavkama sa posebnim osvrtom na nabavke male vrijednosti i na analizu sudskih troškova", ističe se u saopštenju.

Iz KCCG ističu da s obzirom na to da DRI, kroz kontrolu trošenja budžetskih sredstava, utvrđuje, između ostalog, i uspješnost ostvarenja ciljeva poslovanja državnih institucija samim tim i KCCG," smatramo da će izvještaj najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori doprinijeti efikasnijoj realizaciji postavljenih ciljeva. Shodno Zakonu o DRI, revizija se vrši radi obezbjeđivanja bitnih informacija o upravljanju budžetom, imovinom i ekonomskim poslovima, zakonitog postupanja od strane subjekta revizije, unaprjeđivanja njegove sposobnosti za uspješno ostvarivanje zadataka i prevencije pogrešnog postupanja."

Iz KCCG su precizirali da nakon što dobiju izvještaj, javnost će, kako su naveli, upoznati sa njegovim sadržajem.

Bonus video: