KCCG: Zamijenjena oštećena vodovodna cijev, niko od pacijenata nije bio ugrožen

"Medicinsko osoblje će tokom današnjeg dana završiti sve operacije koje su odložene kao i one koje su planirane za današnji dan", rekli su iz KCCG

14291 pregleda 1 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Veliki kvar na vodovodnoj mreži Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) riješen je juče popodne, zamijenjena je oštećena vodovodna cijev, saopšteno je iz KCCG.

"Naglašavamo da niko od pacijenata zbog prekida normalnog rada nije bio ugrožen i da će medicinsko osoblje tokom današnjeg dana završiti sve operacije koje su odložene kao i one koje su planirane za današnji dan. Menandžment KCCG zahvaljuje Vodovodu Glavnog grada koji je odmah uposlio sve svoje kapacitete, kao i Služba za inžinjering i tehničko održavanje naše ustanove koja je pokazala veliku organizivanost da riješi u najkraćem roku ozbiljan problem.", ističe se u saopštenju.

"Vijesti" su juče objavile da su pacijenti kojima je juče bila zakazana operacija u KCCG vraćeni kući, jer je najveća zdravstvena ustanova ostala bez vode.

Zbog nemogućnosti sterilizacije instrumenata, ljekari su bili prinuđeni da odgode operacije svih pacijenata koji su na programu, uključujući i operacije onkoloških pacijenata.

"Vijesti" su juče pitale KCCG zbog čega su obustavljene sve planirane operacije, kakve posljedice prekid vodosnadbijevanja ima po rad ustanove i kada očekuju da će problem biti riješen.

Iz te ustanove poslali su tada saopštenje za javnost u kojem su tvrdili da će kvar biti brzo otklonjen.

Bonus video: