Bugarski učenici i studenti posjetili Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Posjeta je organizovana u sklopu inicijative “Omladina Crne Gore i Bugarske – most za nove mogućnosti” koju je pokrenula Ambasada Crne Gore u Republici Bugarskoj u saradnji sa bugarskom Asocijacijom “Catch the rainbow”

1940 pregleda 0 komentar(a)
Jakšić Stojanović sa bugarskim učenicima i studentima, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
Jakšić Stojanović sa bugarskim učenicima i studentima, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ugostilo je danas grupu učenika i studenata iz Bugarske koji se nalaze u četvorodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministarka Anđela Jakšić-Stojanović je pozdravila goste, zahvalila na posjeti i odgovarala na pitanja koja se odnose na obrazovni sistem Crne Gore, kao i mogućnostima za uspostavljanje intenzivnije saradnje izmedju dvije zemlje u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija.

V.d. direktora Direktorata za medjunarodnu saradnju, Marko Vukašinović, održao je gostima prezentaciju o obrazovnom sistemu Crne Gore, sa posebnim osvrtom na temu popularizacije sporta u školama.

Posjeta je organizovana u sklopu inicijative “Omladina Crne Gore i Bugarske – most za nove mogućnosti” koju je pokrenula Ambasada Crne Gore u Republici Bugarskoj u saradnji sa bugarskom Asocijacijom “Catch the rainbow”. Aktivnosti i ciljevi Asocijacije su usmjereni ka djeci i mladima u Bugarskoj da unaprijede kvalitet života, da obezbijede sredstva i mogućnosti za kvalitetan život, hronično bolesnoj djeci, s posebnim akcentom na one koji boluju od dijabetesa, popularišu sport i zdravu ishranu među djecom i omladinom.

Bonus video: