Santander: Budućnost djece Crne Gore zavisi od odluka Vlade da dovoljno ulaže iz budžeta u ove oblasti

Santander je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, dodao da će investicije u djecu ubrzati ispunjavanje kriterijuma za članstvo Crne Gore u EU

4493 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka: Santander i Vuković, Foto: Ministarstvo finansija
Sa sastanka: Santander i Vuković, Foto: Ministarstvo finansija

Budućnost djece Crne Gore, prije svega, zavisi od odluka Vlade Crne Gore da dovoljno sredstava iz državnog budžeta ulaže u ove oblasti − za djecu i porodice, kazao je šef predstavništva UNICEF-a Huan Santander.

On je to kazao na sastanku sa ministrom finansija Novicom Vukovićem u kojem je dodao da Vlada Crne Gore jeste najveći i najvažniji investitor u obrazovanje, zdravstvo, socijalnu i dječju zaštitu.

Santander je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, dodao da će investicije u djecu ubrzati ispunjavanje kriterijuma za članstvo Crne Gore u EU.

"Vuković je zahvalio gospodinu Santanderu na izvanrednom doprinosu koji je dao na čelnoj poziciji UNICEF-a u Crnoj Gori, koji je za našu državu, važan partner i koji ima aktivan angažman na svim nivoima", piše u saopštenju.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Ministarstvo finansija

Vuković je, kako navode, kazao da je u fokusu ove Vlade adekvatno kreiranje socijalne politike, odgovarajuća socijalna zaštita i racionalna raspodjela sredstava po tom osnovu.

Vuković je naglasio da će Ministarstvo finansija prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu, poseban akcenat staviti i na tzv. dječiji budžet.

"Na sastanku je saopšteno da će uskoro biti imenovan novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, a da će u međuvremenu, tim UNICEF-a predvoditi Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori", dodali su.

Santander rad u UNICEF-u, nastaviće na poziciji zamjenika direktora za javna partnerstva, u sjedištu ove organizacije u Njujorku.

Bonus video: