Šehović sa direktorima škola: Spremni za novu školsku godinu

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, bilo riječi o nastavi engleskog jezika, asistentima u nastavi i kvalitetu rada sa djecom
5 komentar(a)
Damir Šehović, direktori škola, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović, direktori škola, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 01.08.2017. 16:59h

Obrazovne ustanove spremne su za novu školsku godinu, a eventualne nedoumice rješavaće se u hodu i komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete. To je zaključak sastanka ministra Damira Šehovića sa direktorima svih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori. Iz Ministarstva je saopšteno da je sastanak održan kako bi se u školsku godinu “ušlo sa punim razumijevanjem obaveza” koje proističu iz nedavno izmijenjenih obrazovnih zakona. "Nagrađivaćemo najbolje kroz Fond za kvalitet i talente, i radićemo na tome da se ovo društvo ugleda na profesore, čiji status ćemo predano jačati", poručio je Šehović. Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, bilo riječi o nastavi engleskog jezika, asistentima u nastavi i kvalitetu rada sa djecom. „Predstavnici Ministarstva posebno su insistirali na obavezi licenciranja vrtića, ali i što skorijim koracima ka obezbjeđivanju alternativnih prostora za predškolske ustanove u saradnji sa opštinama i drugim zainteresivanim subjektima“, kaže se u saopštenju. Ocijenjeno je da je kampanja Ministarstva u vezi sa stručnim obrazovanjem već dala rezultate, jer je oko 12 odsto više učenika upisalo trogodišnje programe.

„Kvalitet rada čitavog resora će se dobrim dijelom mjeriti uspješnošću napora da prevaziđemo raskorak između ponude i tražnje i usmjerimo mlade na stručna zanimanja ukoliko za njih imaju afiniteta“, kazao je Šehović. Naglašeno je I da će Zavod za školstvo održati sastanke sa školama, sa ciljem dodatnog razjašnjenja svih otvorenih pitanja, kako bi se nastava organizovala na najvišem nivou i na zadovoljstvo učenika i zaposlenih.

Bonus video: