Romska zastava podignuta ispred zgrade opštine Nikšić

Kovačević je čestitao Međunarodni dan Roma, a sa predstavnicima RE zajednice razgovarao o unapređenju položaja te populacije i o budućim aktivnostima koje će zajednički realizovati

5098 pregleda 3 komentar(a)
Podizanje zastave ispred Opštine Nikšić, Foto: Opština Nikšić
Podizanje zastave ispred Opštine Nikšić, Foto: Opština Nikšić

Povodom 8. aprila, Međunarodnog dana Roma, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, primio je predstavnike romsko-egipćanske (RE) zajednice i zajedno sa njima podigao zastavu Roma ispred Opštine.

Kovačević je čestitao Međunarodni dan Roma, a sa predstavnicima RE zajednice Miljaimom Delijom, Nardijem Ahmetovićem, Zojom Tarlamišaj i Denisonom Beriša, razgovarao o unapređenju položaja te populacije i o budućim aktivnostima koje će zajednički realizovati.

„Kovačević je istakao da je u prethodnom periodu Opština Nikšić pomagala RE zajednicu kroz brojne aktivnosti i projekte, sa kojima će se i u budućnosti nastaviti, kako bi pripadnici te zajednice bili aktivni i ravnopravni članovi našeg društva. Dobre ideje i inicijative usmjerene na poboljšanje životnih uslova romske populacije uvijek su dobrodošle i imaće punu podršku Opštine Nikšić. Od kada sam na čelu Opštine obilježavamo Međunarodni dan Roma i time na simboličan način želimo da vam ukažemo da ste dio naše zajednice“, poručio je Kovačević, kako stoji u saopštenju za javnost.

Predstavnici RE zajednice zahvalili su se na prijemu i isticanju romske zastave ispred zgrade Opštine Nikšić, kao i na kako stoji u saopštenju, punoj podršci koju im pruža predsjednik Kovačević.

Sastanku je prisustvovao i šef Kovačevićevog kabineta Marko Perućica.

Međunarodni Dan Roma čestitao je i predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković.

"Moramo zajedno raditi da više Roma bude u školama, na fakultetima i mjestima odlučivanja, kako bi dali snažan impuls sveukupnom napretku i afirmaciji Nikšića kao grada u kojem ima mjesta za svakog od nas, a nema — za diskriminaciju, predrasude, podjele i etničku distancu. U lokalnoj samoupravi imate iskrenog partnera, spremnog da pruži doprinos punoj afirmaciji bogate romske tradicije i kulture, i razumije sve izazove sa kojima se svakodnevno suočavate", poručio je Vuković.

Bonus video: