Poziv za prijavu projektnih ideja u okviru priprema za kandidaturu Nikšića za evropsku prijestonicu kulture 2030.

„Cilj ovog poziva je stimulisanje zajednice za aktivno uključivanje u proces formulisanja programa kandidature", navodi se u saopštenju

2179 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Otvoren je poziv za prijavu projektnih ideja za sve zainteresovane pojedince, neformalne grupe, organizacije i institucije koje djeluju u oblasti kulture u Crnoj Gori u okviru priprema za kandidaturu Nikšića za titulu evropske prijestonice kulture u 2030. godini.

„Cilj ovog poziva je stimulisanje zajednice za aktivno uključivanje u proces formulisanja programa kandidature. Realizacija projektnih ideja treba da bude planirana za 2030. godinu, uz predviđene pripremne i naknadne aktivnosti koje garantuju održivost projekta. Projekti treba da budu u skladu sa opštim principima i tematskim pravcima, koji su definisani ovim pozivom“, navodi se u pozivu Kancelarija inicijative Nikšić - Evropska prijestonica kulture 2030.

Projektne ideje potrebno je dostaviti na predviđenom formularu najkasnije do 25. aprila 2024. godine na e-mail adresu: niksic2030.ecoc@gmail.com.

Svi detalji poziva i formular za prijavu projektnih ideja nalaze se na sljedećem LINKU.

Kako stoji u pozivu, uskoro će objaviti informacije o predstojećem info danu posvećenom prijavama projektnih ideja.

Bonus video: